Jeden z najinovatívnejších slovenských elektronických producento Foolk uvádza svoj najnovší track Oak Tree, na ktorom počuť jedinečné vokály tajomnej Rowanny. Za týmto pseudonymom sa skrýva speváčka Szabina Csánó, ktorá donedávna pôsobila v alternatívno-popovej kapele Moustache.

Dušan Vančo alias Foolk je známy svojimi početnými kolaboráciami s hudobníkmi, kapelami a speváčkami a prístupom človeka neustále hľadajúceho nové rozmery zvuku. Spolupracoval s jazzovými i elektronickými muzikantami, v júni tohto roku podporil mladé talentované experimentálne projekty v rámci koncertnej šnúry Databases.

Jeho čerstvá novinka Oak Tree je opäť niečím novým. Spojením Foolkovho hudobného sveta a Szabininho výnimočného hlasu vznikla príjemne pulzujúca skladba, ktorá vychádza 15. decembra na kompilácii Ten Deadred labelu Deadred Records. Krst CD v bratislavskom Nu Spirit Clube bude sprevádzaný tanečnou párty, kde vystúpi okrem Foolka aj Karaoke Tundra a český Bonus (sólový projekt Bourka z kapely Sporto).


Foolk - Oak Tree

Už čoskoro bude k pesničke Oak Tree zverejnený aj videoklip, ktorý natočila mladá filmárka Martina Slováková. Jeho premiéra sa uskutoční 20. decembra v bratislavskom A4 – nultom priestore v rámci prednášky "Fascinujúci svet mimoriadnych videoklipov" Petra Konečného, šéfredaktora portálu Kinema.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Veroni Mészáros.

Foto: Zuzana Vajdová

Súvisiaci interpreti: Foolk