Hudobné skupiny Horkýže Slíže, Konflikt a Polemic prezradili, že ich avizované politické hnutie HSPK (Hudobná strana pre každého) je v skutočnosti plánované spoločné turné týchto kapiel, pričom akronym HSPK znamená Horkýže Slíže, Polemic a Konflikt. V rámci turné zavítajú vo februári 2012 do ôsmich slovenských miest.

"Už sme sa nemohli pozerať na ďalšie predvolebné divadielka a tak sme si povedali, že takouto formou odprezentujeme naše turné, ktoré bude tesne pred voľbami vo februári," uviedol Róbert "Jury" Jurányi zo skupiny Konflikt. "Možno naša recesia, v ktorej by sme mimochodom radi pokračovali aj na billboardoch a plagátoch k turné, pomôže odľahčiť ťažké predvolebné 'kortešačky', ktorými budeme obklopení o chvíľu z každej strany," uviedol frontman Horkýže Slíže Peter "Kuko" Hrivňák.

"Politici pozývajú na svoje mítingy a propagáciu kapely, teraz si kapely pozvali na svoju propagáciu politiku. Veď kto sleduje, čo sa u nás deje, ten si musí myslieť, že politici si z nás robia srandu. Tak sme si aj my urobili srandu z nich," dodal Kuko.

Termíny koncertov sú zhodné s avizovanými predvolebnými mítingami HSPK uverejnenými na webe hspk.sk, pričom turné odštartuje 3. februára v Handlovej a skončí sa 25. februára v Dubnici nad Váhom. "Miesta, dátumy a časy našich predvolebných mítingov sa nemenia. Bude to plnohodnotné turné s kapelami, s ktorými si super rozumieme aj mimo pódia. Hudobná strana pre každého si dala za cieľ priniesť na Slovensko a pre jeho občanov viac hudby, koncertov a zábavy a tento cieľ aj dodržíme vo forme našej šnúry," doplnil líder Slížov.

Treba dodať, že nápaditá "politická kampaň" kapelám vyšla. Od piatkovej tlačovej konferencie do dnes, teda len za štyri dni, má Hudobná strana pre každého na Facebooku už vyše 1700 fanúšikov a ich počet stále rastie.

Termíny koncertov turné HSPK:

3. februára - Handlová - Športová hala Handlová
4. februára - Šaľa - Mestská športová hala
10. februára - Liptovský Mikuláš - Liptov Aréna
11. februára - Považská Bystrica - Mestská športová hala
17. februára - Bardejov - Mestská športová hala
18. februára - Humenné - Mestská športová hala
24. februára - Nitra - Mestská hala Nitra-Klokočina
25. februára - Dubnica nad Váhom - Športová hala

Všetky koncerty budú mať začiatok o 18:00, vstupenky stoja v predpredaji v sieti Ticketportal 7 eur.

Agentúru SITA informoval PR manažér turné Ján Kakaščík.

Zdroj: SITA, pm
Foto: Facebook stránka HSPK

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže