V bratislavskom podniku The Club sa v pondelok večer zišli priatelia, blízki a kolegovia speváčky Tiny spolu s novinármi, aby privítali na svete jej nový album s názvom S.E.X.Y. Meno krstného otca speváčka do poslednej chvíle tajila a tak jeho príchod všetkých zúčastnených poriadne zaskočil. Album pokrstil bývalý premiér SR Robert Fico.

Známy politik chcel nahrávku pokrstiť "sexy nápojom" v podobe dobrého koňaku, nakoniec však zvolil klasiku v podobe šampanského. Podľa jeho slov sa mu totiž nepodarilo zohnať koňak z roku 1984, kedy sa speváčka narodila. Po vypočutí albumu si Robert Fico vybral aj svoju najobľúbenejšiu skladbu. "Mám tam dve pesničky, ktoré ma zaujali, ale hlavne tá posledná," prezradil, pričom speváčka dodala, že ide o skladbu SEXXXY s raperom Egom. Expremiér však zároveň priznal, že to nie je celkom jeho štýl. V aute si zvyčajne pustí CD skupín Guns N' Roses či AC/DC, pri oddychu zase Stinga, Eagles či Bee Gees. "Teraz sa postupne dostávam aj k slovenskej populárnej hudbe," prezradil pre TASR.

Tina, ktorú moderátor večera pre jej outfit označil slovami "Tina z Gurunu", pred uvedením politika na pódium poznamenala, že za krstných otcov svojich CD chcela vždy veľkých a výnimočných mužov. Jej eponymný debut v roku 2004 pokrstila dvojica hercov Marián Slovák a Jozef Adamovič, album Chillin (2006) uviedol do života Richard Müller a tretiu štúdiovku Veci sa menia (2009) krstil Rytmus. Krstným otcom novinky S.E.X.Y. mal byť teda opäť muž, ktorý by sa tým predchádzajúcim aspoň vyrovnal.

"Nikdy som nebola kontroverzný človek a nevedela by som prvoplánovo vymyslieť ako ľudí šokovať. To, že som oslovila pána Fica, bola jedna obrovská náhoda," uviedla Tina, pričom odmietla spájať jej osobu s politickou stranou a predvolebnou kampaňou. Ako vysvetlila na krste, celé to začalo príjemným stretnutím a rozhovorom na oslave narodenín ich spoločného známeho. Napriek tomu boli pohľady mnohých zúčastnených počas krstu rozpačité a na speváčkinej oficiálnej Facebook stránke sa dnes pod fotografiou z krstu objavili mnohé kritické komentáre.

Fico po príchode na pódium zavtipkoval, že Tinu poznal iba z televízie ako "veľkú obludu", pri stretnutí naživo ho však príjemne prekvapila. "Stretol som sa s Tinou na jednom večierku a bolo to veľmi príjemné. Začala mi hovoriť o tom, akú muziku robí, na čom pracuje a či by som nedošiel na krst jej cédečka. Povedal som, že áno. Ona mi neverila, ale potom, keď bolo CD hotové, tak sa ozvala, či to platí," uviedol Robert Fico pre TASR a dodal, že podobný typ akcie je preňho úplne novou skúsenosťou.

Tina a Robert Fico na krste v The Clube, 12. 12. 2011

Na krste sa stretlo množstvo Tininých hudobných kolegov - nechýbala Anita Soul, Tomi Popovič, Robo Opatovský, Miro Jaroš, Thomas Puskailer s manželkou či raper Rytmus. S mnohými z nich sa Tina osobne zvítala počas prvej skladby Si sám, ktorá odznela hneď po krste. Nasledovala tanečnejšia pieseň Clothes Off. Pri oboch si pomohla playbackom.

Vydanie albumu S.E.X.Y. avizoval v lete prvý singel s názvom Hudba, aktuálnym hitom je už spomínaná pieseň Si sám, ktorú napísal Tomi Popovič. Na albume s jedenástimi pesničkami sa producentsky i autorsky podieľala aj samotná speváčka. "Nedrží sa len starého R&B, ako ma ľudia poznajú, ale jeho zvuk je viac elektronický, viac zahraničný, viac moderný. Dokonca tam rapujem v angličtine, čiže zmena je počuteľná a citeľná," opísala speváčka svoje nové CD.

"Tento album čakal na svoje narodenie veľmi dlho, pretože mi veľmi dlho nešla žiadna inšpirácia, nešli mi texty, linky, akosi som tápala. Jedného dňa sa to prelomilo, tak som sa zavrela na dva mesiace do štúdia, písala, tvorila a nahrávala. Prvé odozvy sú viac ako dobré, album vyvoláva v ľuďoch pozitívne emócie, a to som chcela," uviedla Tina pre TASR.

Tina a Tomi Popovič - Si sám (naživo v Rádiu Expres)

Fotografie pre Hudba.sk poskytla Renára Tomášová z vydavateľstva EMI.

Zdroj: TASR, SITA, pm
Foto: Anna Olvecká

Súvisiaci interpreti: Tina