Miláčik slovenského publika, excentrický Chris Corner, sa s projektom IAMX opäť vráti do Bratislavy. Svoj nový album The Unified Flield a novú šou s označením "full-on aural and visual attack" predstaví v nedeľu 14. apríla v klube MMC na Karpatskej ulici.

Projekt IAMX, ktorého duchovný otec Chris Corner žije a pôsobí v Berlíne, vznikol v roku 2004 v Londýne. Po troch mimoriadne úspešných albumoch a niekoľkých svetových turné s kapelou Sneaker Pimps, kde pôsobil ako zakladajúci člen, spevák, skladateľ i producent, sa Chris rozhodol venovať už len značke IAMX. Od jej počiatkov jasne demonštruje svoju snahu o nezávislosť na komerčnom priemysle. Vydáva nekompromisné nahrávky s dôrazom na vytvorenie pevného puta medzi hudbou a fanúšikmi.

Podarilo sa mu vytvoriť neustále rastúce hnutie s posolstvom šíriacim sa hlavne ústnym podaním a na sociálnych sieťach. Na štyroch albumoch IAMX sa mieša celé spektrum hudobných žánrov: od elektronickej tanečnej hudby, cez synthpop a dark cabaret, až po minimalistické pulzujúce balady. Ozdobou projektu sú však práve živé vystúpenia, ktorých súčasťou sú kontroverzné scénky a kostýmy, vizuálne projekcie vytvorené samotným Chrisom Cornerom, výbušnosť a vášeň. Očakávaný, v poradí piaty štúdiový album The Unified Field sa na trhu objaví začiatkom roku 2013.

Predaj vstupeniek odštartuje v pondelok 17. decembra. Podľa Tomáša Holetza zo spoločnosti Seahorse Promotion, ktorá koncert organizuje, budú tentoraz lístky stáť 19 eur, po Novom roku sa cena zvýši na 24 eur a na mieste bude vstupné 30 eur. V predaji budú aj VIP balíčky za 35 eur.

IAMX - The Unified Field

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Seahorse Promotion.

Súvisiaci interpreti: IAMX