Skupina No Name rok 2014 zakončuje vo veľkom štýle. Na Slovensku aj v Česku, kde sa nedávno už po siedmy raz stala Slávikom bez hraníc, vypredáva jedno mesto za druhým. Pre obrovský záujem teraz pridáva k 19 tohtoročným koncertom No Name Acoustic Tour 2014 ďalšie dva. V Bratislave a v Košiciach sa tak s akustickým programom predstaví aj na budúci rok.

Hity ako Čím to je, Ty a tvoja sestra, Hľadám alebo Žily zaznejú v akustických úpravách okrem tohtoročných koncertov ešte minimálne 23. januára 2015 v Bratislave a 7. marca 2015 v Košiciach. "Je to úžasný pocit vypredať turné, presne po tom sme túžili, keď sme sa rozhodli, že raz budeme slávna kapela. Vyzerá, že nám to vyšlo. Dramaturgia koncertov je zvolená tak, aby sme prešli od našich začiatkov až po súčasnosť. Je jasné, že ľudia chodia kvôli hitom, ale dnes je to už jedno, naše piesne zľudoveli a našťastie nezáleží na tom, či hráme doma alebo v Karlových Varoch," uviedol s radosťou líder kapely Igor Timko.

Akustické hranie si podľa jeho slov kapela veľmi užíva. "Je to niečo iné, ako fanúšikovia naše piesne poznali doteraz. No musím pochváliť chlapcov. Pretože tým, že sme takmer všetci vzdelaní hudobníci, nám to rozšírilo možnosti ako pracovať s aranžom, melódiou a všeobecne s verziami piesní. Na koncertoch sa cítime uvoľnení a neskrývame nadšenie z tohto projektu," vysvetlil Igor Timko.

Už sedem rokov jediný Slávik bez hraníc

Hudobnú tvorbu skupiny No Name nedávno ohodnotili fanúšikovia aj v ankete Český slávik, kde kapela po siedmykrát zvíťazila v kategórii Slávik bez hraníc. "Táto kategória od samého vzniku zatiaľ nemá iného víťaza, takže dominujeme. Treba však povedať, že sme u našich susedov často, preto je naša hudba v Česku vnímaná intenzívne. Je to lichotivé, že ľudia sú ochotní na nejaký hlasovací lístok napísať naše meno," teší sa kapela.

No Name stíhajú popri akustickom turné v Českej aj Slovenskej republike nahrávať nové skladby a chystať album. Ochutnávku pripravovaného albumu v podobe nového singla predstaví skupina skupina poslucháčom už začiatkom budúceho roka.

Zostávajúce termíny No Name Acoustic Tour 2015:

14. 12. - Český Těšín
15. 12. - Zlín
16. 12. - Trenčín, Piano Club
17. 12. - Bratislava, Ateliér Babylon
21. 12. - Košice, Spoločenský pavilón

Prvé termíny No Name Acoustic Tour 2015:

27. 1. - Bratislava, Ateliér Babylon
7. 3. - Košice, Spoločenský pavilón


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Iva Marešová

Súvisiaci interpreti: No Name