Nová EP nahrávka speváčky Veroniky Strapkovej s názvom Sila je v nás obsahuje okrem inštrumentálneho Intra len šesť skladieb, no necelý mesiac po vydaní nahrávky má už päť z nich oficiálny vizuál. Najnovším prírastkom na jej Youtube kanáli je animovaný klip k pesničke Frázy.

Koncom novembra vydala Veronika Strapková svoje prvé EPčko Sila je v nás, a zároveň z neho zverejnila videosingel Nočné vtáča. Ešte pred vydaním nahrávky ponúkla fanúšikom videoklipy k titulnej skladbe s Kalim a k optimistickej piesni Svet sa točí, po uvedení minialbumu nasledovalo ešte štúdiové čiernobiele video k melancholickej akustickej skladbe Je mi ľúto, ktorú venovala svojej blízkej osobe.

Teraz prichádza s predposledným singlom z nahrávky, skladbou Frázy. Tá dostala minimalistický animovaný vizuál od trnavského štúdia CUBEtoCUBE, v ktorom dôležitú úlohu hrajú slová. Nejde však o lyric video, vo videu nenájdete text skladby ale typické vyčítavé frázy, s ktorými sa speváčka vo svojom živote stretla.


"Chceli sme poukázať na slovo fráza, preto sme zvolili animovaný vizuál s rôznymi slovnými odkazmi, ktoré určite človek počul počas svojho života tisíckrát. Zo všetkých strán počúvame, čo je správne a čo nie, ako treba žiť podla múdrych kníh alebo ako riešiť svoj život podľa osvedčených rád. No koniec koncov je najdôležitejšie to, čo prežívame v danej chvíli, čo my sami chceme a potrebujeme pre svoje bytie. Okolo seba máme neustále nejaký vplyv, čo máme a ako robiť, ale nedá sa žiť podľa niekoho iného, len podľa seba. Song Frázy je akýmsi odrazom dnešnej doby, kde je veľa slovných motivátorov, ktorí chcú viac riadiť život niekoho iného ako ten svoj," opisuje tému piesne Veronika.

Rozlúči sa s menom VeronikaS

Ako prezrádza, v tretiu adventnú nedeľu zverejní aj šiesty vizuál z EP Sila je v nás k pesničke s názvom Posledný pokus. Tým zároveň uzavrie svoju hudobnú kapitolu spojenú so skráteným menom VeronikaS. "Toto EP je ako keby moja bodka za týmto menom, ktoré som používala od začiatku svojej hudobnej kariéry. Od nového roka budem dávať von skladby, ktoré budú odlišné od tých doterajších, presne ako toto EP. S producentom Essom sme sa snažili nahrať skladby, ktoré nesú hodnotnú myšlienku a chceli sme, aby sa aj hudobne líšili."

"Preto je aj skladba Frázy iná ako tie pred ňou. Mám rada reggae a myslím, že tento žáner úplne podčiarkol posolstvo celej skladby. Netreba brať všetko vážne, keď sa nám nepodarí a netreba sa skrývať za motivačné knihy, treba v prvom rade žiť podľa seba... Nie podľa zaužívaných fráz," uzatvára speváčka.


Vypočujte si celé EP Sila je v nás na Deezeri:



Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach facebook.com/veronikastrapkovaslovakia a instagram.com/veronikastrapkova.

Foto: CUBEtoCUBE