Bratislavská rocková kapela Signature vydala po piatich rokoch nový singel s názvom Came Too Late. Novinku uviedla štvorica rockerov spolu s klipom. Základy skladby siahajú do roku 2015, kedy kapela kompletizovala materiál na album Neviditeľní. Vtedy jej prischol pracovný názov Neskoro - jednak podľa idey pri skladaní, ale aj z dôvodu, že piesní na album už bolo dosť.

Po pár rokoch koncertovania a autorskej odmlky sa Signature rozhodli nahrať a vydať nové skladby. Tomu "dopomohla" aj situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Všetko sa spomalilo, koncerty a vystúpenia boli zrušené a odložené na neurčito, vznikol priestor a čas na skladanie a dokončovanie piesní. Prvotná verzia skladby sa prepracovala a dokončila, vznikli nové aranžmány a party, a múza konečne priniesla aj text a melódiu spevu. Pôvodná idea ostala zachovaná.

"Poznáme to všetci. Máme veľa plánov a vecí, ktoré by sme chceli zrealizovať a uskutočniť, nie je však na ne čas, odsúvame ich bokom, odkladáme na inokedy. Myslíme si, že všetko je pred nami, máme dosť času na všetko. Veľakrát ale zistíme, že ten čas utiekol, preflákali sme ho a k niektorým veciam sa už nedá vrátiť, je na ne proste neskoro," hovorí frontman a spevák kapely Miro. "Najskôr sme pracovali so slovenským textom, nakoľko nám ale do údernosti skladby a melódie spevu viac pasovala angličtina, pôvodný text Neskoro sme prepracovali doslova pred dverami štúdia do angličtiny," dodáva ďalej Miro.


Singel bol nahratý v bratislavskom Loft studiu. O nahrávanie, editáciu a pomoc s produkciou sa postaral Jaro Žigo ml., s ktorým kapela spolupracuje už dlhé roky. Po dokončení nahrávky sa Signature sústredili na natočenie videoklipu ku skladbe. V klipe môžeme vidieť členov kapely v maskách, čo má okrem zaujímavého vizuálu aj dva symbolické dôvody. "Prvým je fakt, že skladba bola zverejnená v čase, kedy sme každoročne organizovali našu akciu Halloween rock show, korej neodmysliteľnou súčasťou sú kapely aj návštevníci v maskách a kostýmoch. Nakoľko 11. ročník musel byť zrušený kvôli korone, masky sme si nasadili tento rok aspoň takto. Druhým symbolickým dôvodom je súčasná situácia - v súvislosti s koronou sa masky - rúška - stali (snáď dočasne) neodmysliteľnou súčasťou každodenného života," hovorí basgitarista kapely Rasťo.

Singel Came Too Late je prvou z plánovaných noviniek kapely Signature. "Keď už sa nedá koncertovať, chceme využiť toto obdobie na tvorbu nových skladieb, prípadne nejaké prekvapenie. Dajte nám vedieť, ako sa Vám Came Too Late páči a podeľte sa s nami o Vaše príbehy - aké veci ste odkladali na inokedy, až kým nebolo neskoro," dodáva Miro.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli členovia formácie Signature.

Súvisiaci interpreti: SIGNATURE