Po debute Sme to my? (2012) a knihe Ukazuješ do tmy, vidím svetlo (2018), na ktorej spolupracoval s Romanom Harvanom, prichádza hudobník, skladateľ, spevák, producent a autor piesňových textov Robert Pospiš s novou zbierkou básní s názvom V tichu.

"Na básňach som pracoval počas posledných dvoch rokov. Verím, že čitateľa oslovia svojou úprimnosťou, za ktorou som sa vybral hlboko do svojho podvedomia. To je pre mňa najdôležitejšie," opisuje Robert Pospiš. "Všetky básne sú odrazom uplynulého obdobia. Sú osobné a vo svojej podstate aj krehké. Prežívame zvláštne časy. Názov zbierky nijak nesúvisí so súčasnou pandemickou situáciou. Vznikol ešte minulý rok," dodáva hudobník.

Za vizuálnou stránkou jeho novej básnickej zbierky stojí grafik Matúš Lelovský, sú na nej kresby autorovej dcéry Laury. "Každá z básni je samostatným príbehom. Po narodení syna som si začal viac uvedomovať silu ticha. Som človek hudby a zvukov. Ticho vnímam ako mystický priestor. V ňom sa odohrávajú a zrkadlia veci v kontraste k nášmu životu. O zachytenie tohto fenoménu som sa snažil vo svojej najnovšej knihe," opisuje prácu na knihe V tichu jej autor.

Básnická zbierka V tichu vychádza vo vydavateľstve Real Music House. Vydanie publikácie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. "Verím, že poézia má schopnosť zasiahnuť čitateľa rovnako ako hudba poslucháča. Dúfam, že v blízkej budúcnosti knihu aj slávnostne pokrstíme. Po náročnom 'umeleckom' roku ma veľmi teší, že som ju dokázal dokončiť. Myslím si, že práca na zbierke V tichu bola pre mňa omnoho dôležitejšia, ako si dnes dokážem uvedomiť. Dúfam, že tento pocit dokážu básne preniesť aj na ich čitateľov," uzatvára Robert Pospiš

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House. Bližšie informácie o básnickej zbierke V tichu nájdete na stránke vydavateľstva www.realmusichouse.sk/obchod/knihy/vtichu/.