Fanúšikovia skupiny Rolling Stones na Slovensku budú môcť na veľkom plátne vidieť koncert jednej z najväčších rockových legiend. Koncertný film "The Rolling Stones: Some Girls, Live in Texas '78", ktorý vyšiel na DVD v roku 2011, bude možné po prvýkrát vzhliadnuť v kinách na Slovensku exkluzívne v sieti kín Cinemax v utorok 29. januára.

Film zachytáva Rolling Stones na vrchole ich hudobnej kariéry. Nakrúcal sa na 16 mm film vo Fort Worth v Texase pri koncerte 18. júla 1978 v komplexe Will Rogers Memorial Center. Obraz je upravený do HD kvality so zvukovou stopou 5.1. Počas večera zaznie množstvo klasických hitov skupiny, medzi ktorými nebudú chýbať skladby Honky Tonk Women, Tumbling Dice, Brown Sugar, Jumpin' Jack Flash či Miss You.

Album Some Girls vyšiel 9. júna 1978. Na jeho propagáciu absolvovala v júni a júli 1978 v Spojených štátoch koncertné turné pod názvom Rolling Stones US Some Girls Tour 1978. Odohrali na ňom 25 koncertov, začínali 10. júna v Lakeland Civic Center na Floride, končili 26. júla v Oakland Coliseum v Kalifornii.


TASR informovala Barbora Drobná zo spoločnosti Cinemax, ktorá prevádzkuje kiná v Banskej Bystrici, Dunajskej Strede, Košiciach, Nitre, Poprade, Prešov, Skalici, Trenčíne, Trnave a Žiline.

Zdroj: TASR
Foto: AP Photo/Starpix, Dave Allocca

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones