Hudobník Paddy Kelly, ktorý je bývalým členom rodinnej skupiny The Kelly Family, sa 3. marca predstaví v Bratislave. Dejiskom jeho vystúpenia bude Teátro Wüstenrot na Trnavskom mýte. Vstupenky na koncert sa už predávajú v cene 28,60 eura. Hm.

Tridsaťpäťročný rodák z Dublinu vystúpi s akustickou gitarou, bez kapely. V jeho repertoári bude zmes piesní z prvého sólového albumu, niektoré hity The Kelly Family a tiež nové skladby, ktoré budú na jeho ďalšej nahrávke.

"Naozaj sa na tieto sólové koncerty teším, je to výzva," uviedol Paddy Kelly. V rámci marcového Eurosarium Tour sa muzikant ukáže aj v Maďarsku, Slovinsku, Poľsku, Švajčiarsku a Rakúsku.

Americko-európska formácia The Kelly Family slávila úspechy najmä v 90. rokoch minulého storočia. V roku 1994 sa presadila albumom Over the Hump, ktorý obsahoval hit An Angel. Na ďalšej štúdiovke Almost Heaven (1996) sa okrem iných nachádzajú i úspešné single I Can't Help Myself a Nanana. Skupina ukončila pôsobenie na scéne po vydaní albumu Homerun (2004).

The Kelly Family boli populárni najmä v nemecky hovoriacich krajinách. V roku 1995 bolo na ich koncerte na Donauinselfestivale vo Viedni približne štvrť milióna ľudí. V USA a vo Veľkej Británii sa však nikdy nepresadili. Jednotliví členovia formácie naďalej koncertujú a v ostatných rokoch sa zastavili aj na Slovensku. Napríklad Kathy Kelly vystúpila v júni 2011 v Nitre, Angelo Kelly sa v decembri 2009 ukázal v Bratislave.



Zdroj: SITA
Foto: Last.fm/music/Paddy+Kelly

Súvisiaci interpreti: Kelly Family