Richard Müller vlani spolu s Fragile prerobil viaceré staršie skladby do a cappella verzií, no teraz sa môže pochváliť úplne inou úpravou svojho veľkého hitu. O remix piesne Tlaková níž sa postaral producent Godot, ktorý Müllerovu tvorbu miluje. Skladbu vo svojej elektronickej úprave okorenil o moderné dubstepové prvky.

"Vzhľadom na to, že mladí ľudia žijú v úplne inom svete ako žijem ja, tak si veľmi cením, že poznajú túto skladbu a že sa ňou vôbec zaoberajú. Páči sa mi a mám z toho veľkú radosť. Som zvedavý, ako to ocenia poslucháči," potešil sa remixu Richard Müller.

"Mám rád tvorbu Richarda Müllera, pretože je nadčasová. Tak som si asi tak pred rokom popočúval staršie veci a skladba Tlaková níž ma hneď oslovila. Sedela mi témou, tempom a aj odlišnosťou od skladieb, ktoré som v tom čase tvoril alebo prerábal," prezradil Godot. "Skladbu som si nasekal na viacero častí, vybral som začiatok, pridal bicie a moderné syntezátorové nástroje do refrénu. Potom prišla tá tvrdšia dubstepová časť, kde som chcel tú tzv. tlakovú níž dostať ľuďom do hlavy... Neskôr nasleduje aj druhá dubstepová časť, ktorou som chcel song vystupňovať na maximum," opisuje proces tvorby remixu.

Godot, vlastným menom Daniel Bútor, má na konte spolupráce s menami ako Moja Reč a Delik, Strapo, Boy Wonder, Johny Machette (CZ), Trinity (USA) či Suzie. Pri svojej tvorbe sa snaží nefixovať na jeden štýl, ako sám vraví: "Neškatuľkuj sa do jedného žánru, ale rob hudbu tak, ako ju cítiš." Aj preto, hoci sa primárne zameriava na hip-hop, môžeme v jeho produkcii počuť aj prvky electra, R&B, dubstepu či jazzu. Jeho srdcovkou sú práve prerábky, momentálne pracuje na hip-hopovej verzii skladby Nároční od skupiny Team.

Vypočujte si čerstvý remix aj live verziu s Fragile z megaúspešného turné HLASY. Ktorá sa vám páči viac? 


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Martin Domok

Súvisiaci interpreti: Richard Müller