Slovenská kapela No Name by rada nahrala pieseň s českým spevákom Karlom Gottom. Košická formácia a niekoľkonásobný držiteľ ceny Zlatý slávik ešte vlani pokrstili album Hit za Hitem 3, na ktorom sa podieľali aj mnohí ďalší umelci. Výťažok z predaja nahrávky je určený pre pacientov s onkologickým ochorením.

"Akákoľvek pomoc je vždy vďačnou záležitosťou. Toto je už tretia výberovka s cieľom pomôcť dobrej veci, takže poslucháči na podobné projekty reagujú intenzívne pozitívne. S Karlom Gottom sme strávili asi pol dňa. Musím povedať, že 'božský Kája' je vtipný a žoviálny. Prebrali sme spolu aj súčasnú hudbu a potešilo ma, že k novým nápadom a výzvam pristupuje aj po toľkých úspešných rokoch stále s rešpektom. Nezaregistroval som ani náznak povýšenia, mám jednoducho pocit, že pán Gott je fajn chlap," povedal líder kapely No Name Igor Timko, ktorý sa so 75-ročným Gottom stretol v ateliéri fotografky Sáry Saudkovej.

"Už nejaký čas si vzájomne vymieňame pozitívne reakcie na to, čo robíme. Ak vznikne pieseň, ktorá sadne maestrovi ako uliata, prečo nie. Počas fotenia ma znova 'profesorsky pokarhal', že mu chýba od nás pesnička. Takže uvidíme, je možné, že sa spoločný projekt objaví už na našom novom albume, ktorý vychádza na jeseň 2015," prezradil ďalej Timko, ktorý je aj tvárou ankety Zlatý Amos o najobľúbenejšieho slovenského učiteľa a učiteľku.

"Už tretí rok som podporovateľom a zároveň tvárou tejto ankety. Učitelia sú základom pre našu budúcnosť, veď 'čo sa za mladi naučíš...', poznáte to príslovie. Preto sa rád vraciam na miesta, kde som študoval, rád sa vraciam k pedagógom, ktorí ma ovplyvnili, a preto som prijal ponuku stať sa tvárou ankety Zlatý Amos. Navyše aktívne učím, takže som pod drobnohľadom," dodal 36-ročný Timko. Ten sa spolu s ďalšími členmi kapely No Name predstaví 23. januára v Bratislave a 7. marca v Košiciach. Okrem akustických verzií známych piesní plánujú na koncertoch predstaviť aj nový singel.


No Name vznikli v roku 1996 v Košiciach. Debutový eponymný album vydali v roku 1998. Nadviazali naň počinmi ako Počkám si na zázrak (2000), Oslávme si život (2001), Slová do tmy (2003), Čím to je (2005), V rovnováhe (2008) či Nový album (2011). Vlani vydali akustický komplet zo série G2 Acoustic Stage. V kapele pôsobia okrem spomínaného speváka aj Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Sallai a Viliam Gutray.

Zdroj: SITA, PR
Foto: Sára Saudková

Súvisiaci interpreti: Karel Gott, No Name