Berenika Kohoutová prichádza s ďalším singlom z albumu Holka roka. Pieseň Cože je verným zrkadlom životného obdobia, ktorým si speváčka prešla, a zároveň cynickou ukážkou toho, ako vyzerajú vzťahy 21. storočia.

"Nechápu, jak jsme se octli v týhle fázi, že jak magoři si rozdělujem vázy, a že soupeříme, kdo to má víc na párku. Nech si tady kečup, já si beru tatarku," spieva Berenika Kohoutová v piesni, ktorej producentom je Jiří Burian.

Album Holka roku je plný humoru a chytľavých melódií, singel Cože je toho priamym dôkazom. Úderný beat s textom dopĺňa Demo Crew, čiže Kapitán Demo, Givi Kross a Program, ktorí v pesničke nahovorili rozchodové hlášky vypožičané zo zábavného Instagramového projektu "Terapie sdílením" od kreatívneho dua Ester & Josefina. "V niektorých hláškach sa spoznajú moji bývalí partneri. Prezrádzať konkrétne nebudem, veď oni sa v tom tí, ktorých sa to týka, spoznajú. To je totiž ten najlepší pocit zadosťučinenia," komentuje Berenika.


Text napísala v dobe zásadného rozchodu, kedy sa rozhodla, že namiesto vyplakávania do vankúša dá dohromady text a obohatí ho o vzťahové vety umeleckého projektu, za ktorým stojí dvojica Ester Geislerová a Josefina Bakošová. "Nakoľko si myslím, že sharing is caring, som rada, že to môžem rozšíriť do éteru, a možno tak niekomu v ťažkej chvíli pomôžem prestať plakať a začať sa smiať, pretože v určitých chvíľach sme na tom všetci rovnako... zle," hovorí s úsmevom 28-ročná hudobníčka.

Videoklip Cože natočil režisér Jan Strach. Speváčka a autorka v ňom presviedča diváka o svojich hereckých schopnostiach a len rečou hornej časti tela dáva jednoduchému videu zábavnú a kvalitnú formu.

Tento rok plánuje Berenika Kohoutová, ktorá sa dostala do povedomia hitmi Dělám stojky a Holka roku, niekoľko vystúpení, napríklad na hudobnom festivale Metronome, kde zaspieva s novou kapelou, ktorú predstavila koncom minulého roka. Najmä ju však čakajú materské povinnosti, keďže už začiatkom roka by mala priviesť na svet svoju prvorodenú dcérku.



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel. Text správy sme upravili a doplnili.

Foto: Ben Renč