Okrem Moniky Bagárovej dnes svoj nový singel a videoklip zverejnil aj ďalší superstarista. Nie je ním nik iný ako víťaz posledného ročníka Lukáš Adamec, ktorý sa práve na Valentína rozhodol predstaviť svoj sólový debut. Skladbu s názvom Ty vieš venuje všetkým dámam. Čo ho viedlo k tomu, aby urobil "prvý samostatný krok"?

Pre zmenu a osvieženie vo svojom hudobnom repertoári sa po príchode roku 2013 rozhodol víťaz poslednej série Česko Slovenskej SuperStar, spevák Lukáš Adamec. Z nových nahrávok, ktoré momentálne vznikajú v jeho domovskom štúdiu v Košiciach, si vybral ako prvú, ktorú predstaví fanúšikom, baladu Ty vieš. Skladbu pre neho na mieru ušili renomovaný slovenský textár Vlado Krausz a bývalý basgitarista skupiny IMT Smile Tomi Okres, ktorý bol donedávna aj Lukášovým spoluhráčom v kapele Siempre.

"Spolupráca s Tomim vyplynula prirodzene z toho, že máme podobné hudobné cítenie, a to sme sa rozhodli využiť. Takže pracujeme na spoločných skladbách," prezradil Adamec. Ponúknutá pieseň sa mu zapáčila, a tak si prostredníctvom nej doprial malú hudobnú zmenu. Na základe pozitívnych reakcií zo svojho najbližšieho okolia sa napokon rozhodol, že ju ponúkne aj svojim fanúšikom, aby posúdili, ako sa im páči "sólový Lukáš Adamec".

Lukáš Adamec má netradičné promo fotky Zdroj: Michal "Kunes" KováčŠtart svojej sólovej kariéry Lukáš podporil aj netradičnými promo fotkami

Dve hudobné kariéry?

Aká je však budúcnosť jeho kapely Siempre? Pre úplné vysvetlenie svojho sólového počinu Lukáš dodáva: "Od Siempre neodchádzam, ani si nedávame pauzu. Rád by som ostal naďalej súčasťou kapely, a popritom sa vydal aj druhým smerom, ktorým možno oslovím i nových fanúšikov, ale najmä si rozšírim obzory," vysvetľuje mladý Košičan na margo nového singla, ktorý je prvou lastovičkou jeho najnovších plánov do budúcnosti.

"Som slobodný človek a táto hudba sa mi páči, čo je dostačujúci dôvod tvoriť aj týmto smerom. S textom som sa úplne stotožnil, pretože ako moju nekonečnú lásku k ženám, tak i situácie, ktoré som v živote prežil a cítil, tento text vystihuje. Tým pádom, a to budete isto počuť, pociťujem lásku aj k tejto hudbe," vyznal sa Lukáš.

Pri otázke, či je on sám zamilovaný alebo zadaný, keď premiéruje romantickú baladu práve na Valentína, sa len tajnostkársky usmieva: "Je na každom poslucháčovi, aby to posúdil sám. Možno to nebude až také ťažké."


Kapela Siempre vznikla v roku 2008, na jar nasledujúceho roka nahrala prvé demo, ktoré pozostávalo z troch piesní. V marci 2010 skupina vydala eponymný debutový album, ktorý obsahoval jedenásť skladieb. V roku 2011 sa Lukáš Adamec prihlásil do šou Česko Slovenská SuperStar, ktorú vyhral. Kapela sa tak dostala do širšieho povedomia verejnosti, no druhý album (recenzia), ktorý skupina vydala minulé leto, prišiel zrejme príliš neskoro po spevákovom úspechu. Rádiá z neho zaujala len reggae-popová skladba Neboj sa, ani tá sa však nestala veľkým hitom.

Podarí sa Adamcovi dosiahnuť väčší úspech so sólovým materiálom? Vyjadrite svoj názor v diskusii.

Zdroj: Soul For Show (úprava: Hudba.sk)
Foto: Michal "Kunes" Kováč

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec, Siempre