Najbližšie vydanie hudobno-zábavného programu Legendy popu pripadlo na deň po sviatku sv. Valentína, a tak bude venované najslávnejším slovenským a českým zamilovaným duetom. Na pódiu sa stretne celkovo deväť mužsko-ženských speváckych dvojíc, ktoré ponúknu desiatku legendárnych piesní o láske. A príde aj sexuologička.

Zaujímavosťou je, že zamilované duetá budú 15. februára v priamom prenose po 20:10 spievať aj skutočné partnerské dvojice. Pieseň Song nám hrál ten ďábel saxofón, ktorý v origináli naspieval Karel Gott s Helenou Vondráčkovou spolu predvedú líder Desmodu Kuly a jeho mladá družka Lucia Nováková.

Ďalším známym párom, ktorý uvidia diváci piatkovej šou, je Peter Cmorik s Mirkou Partlovou. Populárny spevák a muzikálová herečka už majú so spoločným spevom skúsenosť, keďže spolu koncom minulého roka nahrali vianočnú pieseň Len tento deň. V Legendách popu budú spievať asi najznámejší slovenský duet o láske - Tri slová. Vlastne nejde o klasický duet ale o trio, keďže vo finálnej piesni muzikálu Neberte nám princeznú (1981) spievala okrem Mariky Gombitovej a Mira Žbirku aj "mama" Marie Rottrová.


Ďalšími piesňami, ktoré odznejú, sú napríklad Čau lásko pôvodne v podaní Karla Gotta a Marcely Holanovej, veľký hit súrodencov Hečkovcov z 80. rokov Taliansky muzikál alebo Žbirkov hit s Marthou Co bolí to přebolí. Glosovať budú v piatok večer na Jednotke textár a spisovateľ Ján Štrasser, spevák Kuly a známa psychiatrička a sexuologička Danica Caisová

Všimli sme si: Zajtrajšie vydanie Legiend popu venované legendárnym duetom ukazuje, že "použiteľných" spevákov máme v našich končinách menej ako speváčok. Zrejme preto (alebo možno sa len chcú priblížiť k prírode) sa tvorcovia programu rozhodli spraviť z väčšiny mužských interpretov neverníkov, ktorí s obľubou striedajú svoje partnerky. Kuly svoju milú "podvedie" s Barborou Švidraňovou, Cmorik s Markétou Poulíčkovou, a dve partnerky na pódiu vystriedajú aj Lukáš Adamec a Juraj Zaujec. Ale ani dámy nie sú všetky neviniatka - Poulíčková a Švidraňová si tiež zaspievajú s dvoma rôznymi spevákmi. Jediným monogamným párom večera je podľa rozpisu vystúpení David Deyl a Nikoleta Spalasová. Toľko na odľahčenie, pozrite si, čo zajtra odznie.

Legendárne duetá - zoznam interpretov a skladieb:

Kuly + Lucia Nováková - Song nám hrál ten ďábel saxofón
Kuly + Barbora Švidraňová - Kamenný kvietok
Lukáš Adamec + Alžbeta Bartošová - Neznámy pár
Lukáš Adamec + Markéta Poulíčková - Duhová víla
Juraj Zaujec + Barbora Švidraňová - Taliansky muzikál
Juraj Zaujec + Mária Čírová - Keď sa raz oči dohodnú
Peter Cmorik + Mirka Partlová - Tri slová
Peter Cmorik + Markéta Poulíčková - Co bolí to přebolí
David Deyl + Nikoleta Spalasová - To se nikdo nedoví
David Deyl + Nikoleta Spalasová - Čau lásko

Zdroj: RTVS (úprava: Hudba.sk)
Foto: Ján Zemiar

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik