Minulý rok zverejnila "ďžungľový" videoklip k singlu Roar Katy Perry a v týchto dňoch svoje nové video k piesni You're Mine (Eternal), ktorého podstatná časť je zasadená do pralesa, ponúkla fanúšikom Mariah Carey. Obe pôsobia ako kráľovné džungle, každá však v odlišnej podobe. Živočíšna či romantická? Ktorá sa vám pozdáva viac?

Mariah Carey vo svojej valentínskej novinke You're Mine (Eternal), ktorá sa pôvodne volala Be Mine, sentimentálne spomína na svoju lásku, ktorej sa nemieni vzdať, pretože podľa nej nikdy neskončí. Speváčka je v klipe obklopená nedotknutou prírodou, do ktorej dokonale zapadla čistotou a jemnosťou, ktorá z nej vyžaruje.

Sediaca pri vodopáde, plávajúca v žiarivo modrej vode, či zahalená v hmle pôsobí krehko a zraniteľne. Miestami až nadprirodzene, keďže jej chrbát zdobia zlaté trblietajúce sa krídla. Zatiaľčo jej milenec, ktorého si zahral R&B spevák Trey Songz, si hlavu nad stratenou láskou neláme a užíva si fotenie v New Yorku.

Singel You're Mine (Eternal), je tretím singlom z očakávaného albumu The Art of Letting Go, ktorý by mal vyjsť 6. mája. Speváčka zo svojej štrnástej štúdiovky už zverejnila aj single Beautiful a The Art of Letting Go. Na nahrávke sa podieľali napríklad Rodney Jerkins, Miguel, Randy Jackson, či R. Kelly.


Ako sa stať kráľovnou džungle za štyri a pol minúty

Kým Mariah je v novom videoklipe len v "prípravnej fáze" ovládnutia pralesa a zatiaľ sa jej nepodarilo zohnať ani len vhodný odev na túto akčnú úlohu, takže si celý čas musí rukami zakrývať prsia, Katy Perry v spomínanom klipe Roar stihla všetko. Divočinu si podmanila svojou nebojácnosťou a živelnosťou.

Z vystrašenej stroskotankyne v džungli, ktorej partnera zožerie tiger, sa stala silná žena, ktorá sa v novom prostredí, obklopená vodopádmi, pralesom a divou zverou, plne adaptovala. V klipe je zobrazená ako ženská sexy verzia Tarzana, ktorá svojím revom ovládla celú džungľu. No aj Mariah svojimi nenapodobiteľnými výškami v závere skladby dokazuje, že by potenciálny súboj hlasiviek s tigrím kráľom mohla vyhrať.

Ťažko predvídať, ako silno zarezonuje nový klip Mariah Carey, ktorý si jej priaznivci vychutnávajú zatiaľ iba pár dní, no ak by sa jej s ním podarilo to, čo Katy Perry, sklamaná by určite nebola. Video k megaúspešnému singlu Roar má totiž k dnešnému dňu už viac než 372 miliónov vzhliadnutí. Ak by vizuálne zasadenie príbehu Mariah Carey do pralesa zafungovalo podobne, bol by to veľký comeback, na ktorý všetci jej fanúšikovia čakajú.


Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: SITA, archív Hudba.sk)
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Katy Perry, Mariah Carey