Počas odovzdávania cien americkej Akadémie filmových umení a vied, ktoré sa bude konať 2. marca v hollywoodskom Dolby Theatre, sa okrem Pharrella Williamsa predstaví aj formácia U2 a speváčka Karen O.

Formácia vedená spevákom Bonom Voxom predvedie skladbu Ordinary Love z filmu Mandela: Long Walk to Freedom (2013), za ktorú môžu získať Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. O prestížnu cenu zabojujú aj skladby Let It Go z filmu Ľadové kráľovstvo (2013), The Moon Song zo snímky Ona (2013), ktorú na ceremoniáli naživo predstaví americká speváčka a členka skupiny Yeah Yeah Yeahs - Karen O a pieseň Happy z animovanej komédie Ja, zloduch 2 (2013). Tú na podujatí zaspieva Pharrell Williams.

Okrem nich pôvodne nominovali aj pieseň Alone Yet Not Alone z rovnomenného historického filmu. Tá však prišla o nomináciu po tom, ako vyšlo najavo, že jej spoluautor Bruce Broughton, ktorý bol v minulosti predsedom a v súčasnosti je členom výkonného výboru hudobnej sekcie Akadémie, rozoslal počas hlasovacieho obdobia členom e-mail, aby ich upozornil na možnosť hlasovať za jeho skladbu.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/u2

Súvisiaci interpreti: Karen O, U2