Slovenská rocková kapela The Paranoid oznámila, že jej pripravovaný tretí album sa bude volať Sedem. Taktiež zverejnila aj jeho tracklist a obal. Novinka, ktorú formácia zo Šurian nahrávala od začiatku roka v Bratislave v štúdiu Mateja Turcera, bude obsahovať 14 skladieb a do predaja sa dostane v marci.

"Bola to doteraz jednoznačne naša najlepšia spolupráca so zvukovým technikom a producentom v jednej osobe. Matej má neuveriteľný talent a 'ucho', zároveň obrovský prehľad vo všetkých hudobných štýloch. Veľmi sme si sadli a rozumeli počas celého nahrávania. Na tomto albume má veľkú zásluhu," hovorí spevák Igor Belaj. Na albume sa bude nachádzať aj posledný singel skupiny Neviem ti povedať nie a doposiaľ nikdy nevydaná a fanúšikmi obľúbená skladba Z plných pľúc.


Prečo Sedem?

"Číslo sedem pre nás pri tomto albume znamená veľmi veľa. Okrem toho, že je to šťastné a magické číslo, má pre nás oveľa hlbší význam. Je to presne sedem rokov, čo robíme vlastnú hudbu, a po siedmich rokoch nás vzalo pod svoje krídla i najväčšie hudobné vydavateľstvo v Česko-Slovensku Universal Music. Tento album je zároveň aj akýmsi prelomom toho, čo bolo a toho, čo nás čaká. Číslo sedem vyjadruje aj nový začiatok," prezradil spevák Igor Belaj. "Taktiež vo viacerých textoch sa spieva o hlavných hriechoch, ktorých je tiež sedem. Keď sme do niektorých skladieb nahrávali spevácky zbor, vôbec sme nevedeli koľko príde ľudí. Nakoniec prišlo sedem dievčat a nás spievalo sedem chalanov. Akonáhle sme si toto všetko uvedomili, neváhali sme, ako album pomenujeme."

Obal albumu mal na starosti grafik Michal Hladík, ktorý iba predný cover digipacku a vzor, ktorý sa na ňom nachádza, kreslil 30 hodín ručne špeciálnym mikroperom. "Michal je jeden z najtalentovanejších česko-slovenských grafikov. Svojím návrhom odhodil bezkonkurenčne ostatné návrhy do koša. S jeho prácou sme veľmi spokojní. Až neskôr sme si uvedomili, že návrhy na obal robilo presne sedem grafikov. Najviac nás však nadchol ten od Michala, ktorý bol zhodou okolnosti siedmy v poradí," dodal Belaj. "Zaujímavosťou je, že Michal má svoju značku, ktorá sa volá The Seven Blood Art, čiže opäť ďalšia sedmička. No a nenazvite potom album Sedem, keď vás táto číslovka neustále sprevádza," dodal gitarista Roman Birkuš.

The Paranoid - Sedem Zdroj: artwork - Michal Hladík

Tracklist albumu The Paranoid - Sedem:

1. Prebúdzanie
2. Anjeli spia
3. Navždy
4. Z plných pľúc
5. Môžeš ísť
6. Začni vidieť
7. Neotočím sa
8. Pochovaný zaživa
9. Neviem ti povedať nie
10. Horím
11. Niekde tam
12. Kto z vás
13. Mesto hriechov
14. Nikdy nezabudnem


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music.

Súvisiaci interpreti: The Paranoid