Bývalý televízny redaktor, novinár a v súčasnosti najmä stand-up komik Michael Szatmary sa na pódiu neprezentuje len humornými príbehmi zo života, ale aj muzikou. Tú produkuje už od štrnástich rokov. Najnovšie predstavil nahrávku, ktorá vznikla v spolupráci so švédskou speváčkou Miper.

Michael Szatmary ako muzikant pôsobil vo viacerých kapelách, vystupoval ako dídžej a je autorom hudby k počítačovým hrám či divadelným predstaveniam. Medzi svoje najväčšie hudobné úspechy zaraďuje predskakovanie na bratislavských koncertoch kapiel Erasure a Camouflage.

V posledných rokoch ste mohli jeho meno počuť najmä v súvislosti so stand-up comedy show Silné reči, kde sú jeho kolegami zakladateľ tejto úspešnej značky Ján Gordulič, Tomáš Hudák, či Juraj "Šoko" Tabaček. Popri vystúpeniach v kluboch či v televízii však ďalej priebežne realizuje aj svoje skladateľské ambície.

Skladba Run vznikla v spolupráci so speváčkou Miper zo Švédska. Elektronická nahrávka sa pohybuje na pomedzí žánrov house, chillout a ambient a podľa Szatmaryho je ako stvorená na počúvanie v aute. O strih a mastering sa postaral Jimi Cimbala z Randal Production. Michael Szatmary k novinke plánuje predstaviť aj videoklip.



Text: Hudba.sk (zdroj: Michael Szatmary) 
Foto: archív M. Szatmaryho