Americký hudobník Jack White vyhlásil, že rock'n'roll potrebuje "mladú krv". Štyridsaťdvaročný muzikant to uviedol v The Kevin And Bean Show na rozhlasovej stanici KROQ, kde sa rozprávali o malom zastúpení rockových interpretov na festivaloch.

"Rock'n'roll potrebuje injekciu v podobe mladej krvi, ktorá by každého hneď dostala. Myslím si, že sa to už pomaly chystá a tak to má byť. Od počiatku rock'n'rollu príde každých desať, dvanásť rokov čerstvý vzduch a nová injekcia s povedzme punkovým postojom. Niečo divoké. Všetci začnú blázniť a potrvá to zopár rokov," povedal Jack White. "Potom to utíchne a musíte si zase počkať na ďalšiu novú vlnu, ktorá ľudí opäť nadchne a budú mať prečo jačať," vyjadril sa spevák, multiinštrumentalista a zakladateľ vydavateľstva Third Man Records.

"V Third Man Records to vidíme po celú dobu. Je tu veľa mladých rock'n'rollových interpretov. Za uplynulé roky je to určite iné v porovnaní so situáciou spred piatich rokov. Takže môžem povedať, že sa chystá ďalšia explózia," dodal hudobník, ktorý plánuje vydať 23. marca tretí sólový album Boarding House Reach. Z očakávanej nahrávky zatiaľ predstavil skladby Respect Commander, Connected By Love a Corporation. K druhej menovanej predstavil aj videoklip.


Jack White, vlastným menom John Anthony Gillis, sa preslávil v kapele The White Stripes, ktorá vznikla v roku 1997. Jedinou ďalšou členkou bola jeho bývalá manželka Meg White. Debutový, eponymný album vydali v roku 1999, po ňom nasledovali štúdiovky De Stijl (2000), White Blood Cells (2001), Elephant (2003), Get Behind Me Satan (2005) a Icky Thump (2007). Kapela ukončila činnosť v roku 2011.

White je tiež členom formácie The Dead Weather, s ktorou vydal štúdiovky Horehound (2009), Sea Of Cowards (2010) a Dodge And Burn (2015). So skupinou The Raconteurs, ktorá má v súčasnosti pauzu, zas ponúkol albumy Broken Boy Soldiers (2006) a Consolers Of The Lonely (2008). Ako sólový interpret vydal štúdiovky Blunderbuss (2012) a Lazaretto (2014).


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/jackwhite

Súvisiaci interpreti: Jack White