Pražské elektropopové duo post-hudba sa po necelých dvoch rokoch hlási s novým albumom. Nahrávka, ktorú už vlani v decembri predznamenal pilotný singel Bezpečí a klid, sa volá Svět na konci roku nula a jeho vydanie je naplánované na pondelok 1. marca.

Kým prvá platňa Není se na co těšit tematicky nadväzovala na trojicu starých EP a ich hlavné motívy samoty, intimity a medziľudských vzťahov, na novinke sa kapela prvýkrát vydáva mimo komfortnú zónu. Všetkých dvanásť skladieb reflektuje realitu pandemického "roka nula", vrátane nového singla Slepé mouchy. "Tá skladba je o vyčerpaní, o apatii, o prijatí faktu, že svet teraz jednoducho vyzerá takto a nikto s tým nedokážeme nič urobiť," vysvetľuje frontman Dominik Zezula.


"Slepé mouchy, rovnako ako celá doska, znie oveľa viac elektronicky," dopĺňa producent Tomáš Havlena, ktorý v nových skladbách posúva zvuk kapely ďalej od popových a indie koreňov smerom ku klubovej hudbe, industriálu, trapu, ale aj metalu a noise: "Stále platí, že chceme, aby post-hudba preplávala medzi hranicami žánrov a existovala tak trochu vo svojom vlastnom svete."

Album Svět na konci roku nula vyjde v spolupráci s domovským labelom Bad Names a platformy Full Moon Forum. Release 1. marca bude digitálny, v priebehu roka kapela plánuje vydať album aj na vinyle.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.