V utorok 19. marca 2013 sa skupina Korben Dallas dočká veľkej pocty, keď vystúpi ako predkapela americkej rockovej legendy Living Colour. Koncert sa uskutoční v bratislavskom Ateliéri Babylon a je súčasťou turné Američanov k 25. výročiu vydania ich debutového albumu Vivid, ktorý vyšiel v máji roku 1988.

Vstupenky na koncert Living Colour:  Predpredaj.sk

Bratislavskú skupinu Korben Dallas založili spevák a gitarista Juraj Benetin a basgitarista Lukáš Fila po rozpade skupiny Appendix, v ktorej spolu hrali trinásť rokov. Bubeníkom sa po dlhom, ale úspešnom hľadaní stal Ozo Guttler z formácie Tu v dome. Prvý koncert kapela odohrala v apríli 2010 v Nu Spirit Clube, v lete toho istého roku sa predstavila aj na festivale Pohoda.

V roku 2011 vydala kapela vo vydavateľstve Hevhetia debutový album Pekné cesty. Vznikol ako živá nahrávka koncertu v Klube za zrkadlom, na ktorom kapelu posilnil gitarista Chiki Liki Tu-a Ľubo Petruška, medzičasom pravidelný hosť na koncertoch Korben Dallas. Pekné cesty boli nominované na Radio_Head Awards 2011 v kategórii Album roka – cena kritikov.

S Vecom aj so Šebanom

Minulý rok kapela absolvovala spoločné miniturné s americkou pesničkárkou Jess Klein, v relácii Pohoda_FM Live odohrala koncert so špeciálnym hosťom Andrejom Šebanom a na jeseň absolvovala spoločné koncerty s kapelou Zlokot. Na tohtoročných Radio_Head Awards zahrali Korben Dallas spolu s duom Longital poctu Bety K. Majerníkovej a s Vecom jeho singel Placebo, ktorého refrén je postavený práve na nezameniteľnom vokále Juraja Benetina.

V súčasnosti Korben Dallas nahráva druhý album a pripravuje sa na letné festivaly.



Redakciu Hudba.sk informoval Ozo Gutler. Tlačovú správu spracoval a doplnil Juraj Cagáň.

Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Living Colour