Septembrové halové koncerty stálice slovenskej pop music budú mať okrem Mariky Gombitovej aj ďalšieho špeciálneho hosťa. Mira Žbirku na turné Road to Abbey Road podporí Blair Cunningham, ktorý počas svojej kariéry spolupracoval s umelcami ako Paul McCartney, The Pretenders, Mick Jagger, Tina Turner, Sade, Roxy Music či Ray Davis.

Miro Žbirka sa s ním zoznámil v legendárnych štúdiách Abbey Road počas nahrávania skladby Love Shines. "Som naozaj rád, že sa podarilo získať tak silno pracovne vyťaženého bubeníka Blaira. Mal som už tú česť s ním byť v štúdiu, keď sme nahrávali a byť s ním na jednom pódiu bude skutočným zážitkom. Verím, že nielen pre mňa, ale aj pre všetkých, ktorý sa prídu na naše koncerty pozrieť," povedal spevák o ďalšom hviezdnom hosťovi svojho turné.


Okrem skôr avizovanej Mariky Gombitovej a Blaira Cunninghama sa na veľkom pódiu so scénou, ktorá bude pripomínať jedinečnú atmosféru štúdia Abbey Road, predstavia aj ďalší hudobníci, ktorí spolu s Mirom Žbirkom v Londýne nahrávali jeho aktuálny album MIRO. Konečné obsadenie medzinárodnej skupiny, ktorá ho bude na koncertoch sprevádzať, bude odhalené neskôr.

Prípravy na toto veľkolepé turné sú už v plnom prúde a Meky sľubuje návštevníkom veľký zážitok. "Na tomto turné chcem divákom priblížiť moju hudobnú cestu, ktorá sa začala s gitarou na bratislavskej lavičke a postupne ma doviedla až do legendárneho štúdia Abbey Road. Bude to aj pre mňa veľký zážitok, na ktorý sa už teraz teším."

Road to Abbey Road Tour 2016:

16. 9. - ČR, Praha, Tipsport Aréna
18. 9. - ČR, Ostrava, Ostrava Aréna
20. 9. - Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu
22. 9. - Košice, Steel Aréna

Redakciu Hudba.sk informoval Rado Mešša z agentúry pro:messa. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke turné www.roadtoabbeyroad.sk a na stránkach interpreta www.zbirka.cz a www.facebook.com/MiroZbirka.

Foto: Turner PR / archív Mira Žbirku

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka