Ako už bolo avizované, v pondelok 15. apríla sa na prvom koncerte tohtoročných Jarných Bratislavských jazzových dní predstaví londýnsky multiinštrumentalista Alfa Mist. Teraz organizátori zverejnili aj meno nečakaného domáceho predskokana. Bude ním jeden z najznámejších slovenských raperov Strapo.

Ján Strapec alias Strapo sa na hudobnej scéne pohybuje už takmer 15 rokov. Väčšinu vystúpení absolvuje v klasickej forme hip-hopových koncertov, teda s dídžejom za chrbtom. Na džezákoch sa však predstaví s kapelou General Foxx, s ktorou má už za sebou niekoľko vystúpení. Kapelu tvoria kvalitní hudobníci, známi z oceňovanej kapely Ľudové Mladistvá - Martin "Majlo" Štefánik na klávesových nástrojoch, Jozef Madola na basgitare a bubeník Adrián Líška.

Aprílový koncert na Jarných Bratislavských jazzových dňoch bude špeciálny aj pre Strapa: "Príležitosť hrať na jazzových dňoch beriem ako odmenu a zároveň výzvu, ktorá ma inšpiruje k tomu, aby som sa nastavil trochu inak. Chcem to celé posunúť tam, kde som chcel vždy. Chcem robiť hudbu."


Organizátori Bratislavských jazzových dní v rámci ich jarného vydania tentokrát pripravili pre fanúšikov kvalitnej hudby dva koncertné večery. Prvý večer bude už o mesiac, 15. apríla. V Ateliéri Babylon okrem Strapa a General Foxx zahrá aj vychádzajúca hviezda súčasného jazzu z Londýna, producent a multiinštrumentalista Alfa Mist.

Vo štvrtok 25. apríla sa na džezáky vráti jeden z najlepších basgitaristov na svete Stanley Clarke. Pred jeho koncertom vystúpia Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, výrazné talenty mladej slovenskej hudobnej scény.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Strapo