Hudobníčky Monika, Lilly, Ema a Tina už viac ako tri roky tvoria výlučne ženské zoskupenie s názvom Girls From The Moon. Kým v minulosti sa venovali prerábkam známych hitov, teraz sa posúvajú ďalej. Predstavujú svoj debutový singel Stop, ktorý odpremiérovali na svojom Facebooku počas Medzinárodného dňa žien.

Girls From The Moon je kapela, v ktorej sa v roku 2016 stretli Lilly Maníčková (spev, conga), Monika Haško Jeňová (klávesy, vokály), Tina Timková (basgitara, vokály, rap) a Ema Kakarová (bicie a vokály). O vlastnom singli uvažovali už po prvých spoločných stretnutiach a hoci ich hranie prevzatých skladieb známych aj menej známych interpretov baví, podieľať sa na autorskej tvorbe bol ich sen.

Skladbu Stop vytvorili v košickom Undergroove Štúdiu Paľa Jeňa. Odtiaľ pochádzajú aj zábery, ktoré použili pre live video k singlu. "Chceli sme niečo jednoduché, pravdivé a autentické," hovoria Monika s Lilly, ktoré zároveň za celú kapelu priznávajú, že ísť na trh s vlastnou muzikou nie je jednoduché a majú pred tým rešpekt. "Na druhej strane je to niečo neopísateľné a celkovo nová skúsenosť. Uvedomujeme si, aké náročné je vytvoriť niečo originálne, hodnotné a naozaj dobré po muzikantskej stránke."


Pestrosť rôznych vplyvov

Každá členka kapely Girls From The Moon počúva rôznu hudbu, každá na niečom vyrástla a rôzne ich ovplyvnili spôsoby ako hrajú na svoj nástroj, preto je ich finálny zvuk taký pestrý. Hudobne na svojej prvotine spolupracovali s Matejom Lazárom. "Páčil sa nám jeho hudobný nápad a na tom sme stavali. Mať základ, s ktorým sa nám dobre pracovalo, bola pre nás veľká pomoc. Obaja nám veľmi pomohli aj pri aranžmánoch a celkovo nás rozhýbali k vlastnej tvorbe."

Text pesničky vyjadruje to, koľko prázdnych a zbytočných slov dokážu ľudia povedať, zhudobniť a predávať ďalej. "Hlavne, aby nejaký text bol. Koľkokrát sú hudobné klipy a hudba samotná sprevádzané povrchnými a predajnými vizuálmi, len aby oslovili masy. A je aj o tom, že niekto skutočne pôsobí isto a sebavedomo, ale veľakrát je vo svojom vnútri nešťastný a prázdny. Mnohí sa naháňajú za slávou a mocou a falošným uznaním a nakoniec, keď sa pozrieme hlbšie, uznávajú ich davy a ani nevedia prečo, keď ich vlastne ničím neobohatili, ani nespravili šťastnejšími. Chcú byť ako oni, ale stávajú sa z nich owners of blind hearts (majitelia slepých sŕdc)," vysvetľuje basgitaristka Tina Timková.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Edo Kopček. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Diana Dobrescu