Skupina Nerez & Lucia natočila svoj v poradí už druhý videoklip, tentokrát ku klasickej nerezovskej piesni Budem si spolu žít. Skupina aktuálne pripravuje druhý album, ktorý nadväzuje na veľmi úspešnú albumovú nahrávku Zlom z minulého roku.

"Pesničku sme hrali už so Zuzanou Navarovou a dodnes nás baví. Je to vlastne reggae, hudobný štýl, ktorý bol v 80. rokoch minulého storočia módny a nový. Klip vznikol v Černošickom klube Kino s našou novou speváčkou Luciou Šoralovou a mladými muzikantmi Gregom Brunom, Davidom Lomičom a Robertom Fischmannom. Pesnička Budem si spolu žít je tak vlastne spojovacím mostíkom medzi starým a novým Nerezom," upresňuje kapelník Nerez&Lucia Zdeněk Vřešťál.


Pripravovaný album bude nadväzovať na minulorčný úspešný album Zlom (recenzia), ktorý je výsledkom práce tvorivého trojuholníka - Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský a Lucia Šoralová. Nahrávka prekvapuje žánrovou pestrosťou. Poslucháči na nej môžu nájsť čardáš, folkovú baladu, reggae, šansón aj akustickú pop music, mimoriadne spevácke výkony hlavných protagonistov, rafinované zbory a virtuózne sóla ďalších členov kapely. Texty piesní v češtine, slovenčine, hebrejčine, srbochorvátčine či rómčine potvrdzujú nadnárodné ambície projektu Nerez & Lucia.

Okrem základného tria sú členmi kapely Nerez & Lucia francúzsky kontrabasista Grégoire Brun, hráč na akordeón a saxofón David Lomič a multiinštrumentalista Robert Fischmann (flauty, klavír, perkusie).

Prečítajte si rozhovor: Vřešťál a Šoralová o návrate Nerezu: Sme späť v plnej sile a s veľkými plánmi

Informácie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová. Text správy sme doplnili.

Foto: Milan Krupčík

Súvisiaci interpreti: Lucia Šoralová, Nerez