Kapela Horkýže Slíže vydala na jeseň minulého roka nový, v poradí dvanásty štúdiový album Alibaba a 40 krátkych songov 2. Po jesennom turné v Čechách ho kapela predstaví aj fanúšikom na Slovensku. Koncerty odohrá 6. apríla v Bratislave, ďalšími zastávkami budú Žilina (7.4.), Trenčín (8.4.), Poprad (9.4.) a Košice (29.4.).


Album Alibaba a 40 krátkych songov 2 obsahuje 40 skladieb a hudobných stôp, najkratšia má jednu sekundu, najdlhšia takmer štyri minúty. K nahrávaniu si prizvali viacero hostí, od raperov z DMS cez operné trio La Gioia až po klasických hostí hercov a moderátorov, akými sú Michal Hudák či Roman Matisko.

Viac o albume: Horkýže Slíže majú nový album a ovládli Youtube trendy šialeným singlom s DMS

Horkýže Slíže tento rok oslavujú 30 rokov pôsobenia na hudobnej scéne a fanúšikovia sa na turné opäť môžu tešiť na originálne intro začiatku koncertu či nový playlist. Chýbať nebudú viaceré známe hity. Všetky koncerty majú Horkýže Slíže zverejnené aj na svojej webovej stránke. Predkapelu na koncertoch im bude robiť nitrianska kapela Ranná nevoľnosť.

Okrem klubového turné odohrá skupina v Bratislave aj svoj najväčší tohtoročný koncert na štadióne Tehelné pole. V rámci Lovestream Festivalu sa v nedeľu 12. júna predstaví ako jedna z predkapiel americkej funk-rockovej legendy Red Hot Chili Peppers. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.
  

Zdroj: TASR (informovala PR manažérka Sisa Rákociová), Hudba.sk edit

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže