Český pesničkár Tomáš Klus, ktorý v marci získal tri hudobné ceny Anděl a ocenenie Žebřík magazínu Report, vystúpi vo štvrtok 17. mája v Bratislave. Dejiskom jeho koncertu bude Ateliér Babylon na Námestí SNP, predtým známy ako Divadlo West. Vstupenky na vystúpenie českého strieborného slávika sa predávajú v štyroch cenových kategóriách - za 12, 14, 16 a 20 €.

Tomáš Klus, ktorý 15. mája oslávi 26. narodeniny, vyrastal v hudobnom prostredí, no jeho cesta k piesňam nebola priama. Kedysi bol totiž vrcholovým športovcom. V roku 2002 získal zlatú medailu v modernom päťboji na majstrovstvách Európy pre dorast v danej kategórii. Kvôli hudbe však išiel šport bokom. V roku 2008 debutoval albumom Cesta do záhu(d)by.

Tomáš Klus - Přičichnutí alergikovo

V tom istom roku predskakoval na turné skupine Chinaski a v roku 2009 získal prvého Anděla - v kategórii Objav roka. Jeho druhou štúdiovkou je Hlavní uzávěr splínu (2009), za ktorú si prevzal zlatú platňu. Vlani v septembri uviedol na trh tretí štúdiový album Racek (2011). S nahrávkou, ktorá obsahuje aj hit Pánubohudooken, dosiahol dvojnásobnú platinu za predaj 24-tisíc kópií.

Tomáš Klus - Pocity

Svoj progres korunoval tento rok niekoľkými cenami. V ankete Český slávik sa pred neho medzi spevákmi dostal len legendárny Karel Gott, z odovzdávania cien Anděl českej Akadémie populárnej hudby si odniesol sošky v kategóriách Spevák roka, Album roka i najpredávanejší album (Racek) a medzi albumami nenašiel premožiteľa ani v ankete Žebřík. Okrem hudby sa Klus venuje aj herectvu, pričom má za sebou už niekoľko filmových postáv. V roku 2011 tvoril pár so speváčkou Ewou Farnou, ich vzťah skončil po polroku pre pracovnú zaneprázdnenosť. Hudobník v minulosti randil aj s Karolínou Doležalovou či Lenkou Zahradnickou.

Zdroj: SITA
Foto: Jiří Turek - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus