Skupina Lavagance, ktorá sa vlani pripomenula singlami Deep Blue Sea a Gabriel, začne tento mesiac nahrávať svoj nový album, ktorý by sa mohol na trhu objaviť už na jeseň. Podľa frontmana Mareka Rakovického sa budú skladby na album vyberať z približne 30 skladieb, ktoré sú zatiaľ v podobe demo nahrávok.

"Bude obsahovať deväť skladieb, ktoré nahráme v rozmedzí apríla až októbra. Nahrávať sa bude v našich Lvgnc studios na mixpulte, na ktorom sa robil napríklad album Thriller Michaela Jacksona. Nechali sme sa inšpirovať podmienkami, v akých sa robil tento album, keďže na mňa osobne mal v čase, keď vyšiel, veľmi veľký vplyv," uviedol pre Hudba.sk spevák a skladateľ, ktorý sa pred nahrávaním vybral na výlet do USA za rodinou. Využíva ho však aj na čerpanie hudobnej inšpirácie a oddych. "Bol som na exkurzii v jednej z najväčších firiem na výrobu alkoholu na svete, a aj keď moc nepijem, bol to celkom silný zážitok," prezradil.

Spolu s ostatnými členmi v súčasnosti v napätí očakávajú, či sa im podarí po druhýkrát vystúpiť ako predkapela na koncerte Depeche Mode. Ak by to manažment britskej legendy schválil, "odskočili" by si Lavagance 25. mája rovno zo štúdia na futbalový štadión Pasienky, kde sa bratislavský koncert roka uskutoční. S veľkými pódiami má bratislavská kapela už dostatok skúseností - v minulosti okrem Depeche Mode (2009) dvakrát predskakovala skupine Duran Duran (2006, 2012) a zahrala tiež vo Viedni pred švédskymi Mando Diao (2009).

Už čoskoro sa fanúšikovia kapely Lavagance, ktorá svoje posledné dva albumy Divine Darkness a I Like This Temper vydala v roku 2009, môžu tešiť na nový videoklip. Ten vzniká k aktuálnemu singlu Gabriel, ktorý bol v ostatných týždňoch zaradený do vysielania Európy 2.


Text: Hudba.sk
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lavagance