Spevák, hudobník a producent Marek Rakovický so svojím projektom Rakovicky nezaháľa ani počas karantény. Pred mesiacom sa totiž vrátil z cesty po Amerike, ktorá mu priniesla aj tvorivé chvíle. Prvým zverejneným výsledkom je singel Azúrové more, ktorú minulý týždeň zverejnil spolu s videoklipom.

"Video k piesni Azúrové more vlastne vzniklo náhodou. Počas nášho nedávneho pobytu na Floride sme sa len tak flákali a popritom si točili, čo prežívame," objasnil Marek Rakovický, ktorý pravidelne chodí do USA čerpať inšpiráciu pre svoju tvorbu. Tentoraz vycestoval aj spolu s klávesákom kapely Rakovicky a producentom Oliverom Fillnerom, s ktorým pracuje na nových piesňach.

Ako dodáva, v čase tohtoročnej "kreatívnej dovolenky" bolo na Floride známych len zopár prípadov, u ktorých diagnostikovali ochorenie COVID-19, a aj to len u cestovateľov, nie u floridských rezidentov. "Napriek tomu sme cítili také divné ticho pred búrkou a keďže sme čítali správy z domova, tak sme sa na poslednú možnú chvíľu rozhodli vrátiť, prebookovali sme letenky a šup na chalupu na Slovensko. Stačilo malé zaváhanie a uviazli by sme tam na poriadne dlho."

Po návrate spoza oceánu sa obaja spoločne utiahli do nútenej karantény na chalupe na strednom Slovensku, kde mali aspoň čas pieseň dokončiť. Zároveň pracovali aj na ďalších nových nahrávkach, ktoré predstavia v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch. Prvá zverejnená pieseň je podľa Rakovického pocite človeka, ktorý ho naplno opantá, keď sa po čase opäť ocitne pri oceáne alebo mori. "Človek cíti jeho vôňu, prvýkrát sa okúpe a cíti jednotu s vlnami. V tomto momente neexistuje nič iné, len to, že sa stáva súčasťou oceánu," priblížil svoje pocity. "Zostáva len veriť, že čoskoro budú opäť prežívať tento pocit aj naši poslucháči."


Redakciu Hudba.sk informoval Mário "Smasho" Vasko. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Facebook.com/Rakovicky