Gitarista a skladateľ Homes a český spevák Ben Cristovao spolu prvýkrát spolupracovali minulý rok na skladbe Chybíš z EP Kontakt. Pieseň, ktorú Ben venoval ako odkaz do neba svojmu starému otcovi, mnohí považujú za vôbec najemotívnejšiu a najintímnejšiu skladbu jeho kariéry. Teraz sa spojili opäť v špeciálnom "karanténnom" singli.

Tému skladby naznačuje už názov Lockdown Love (voľný preklad Láska v karanténe) a opäť ide o veľmi emotívnu záležitosť, s ktorou sa poslucháči ľahko stotožnia. Ako uvádzajú autori, v momentálnej kríze sa snažia priniesť trochu pozitívnej nálady a spríjemniť fanúšikom čas v izolácii. "Stavím sa, že o deväť mesiacov tu bude omnoho viac bábätiek. Dúfam, že o deväť rokov nám tento text bude pripadať šialený," spieva Ben Cristovao alias Benny Cristo v novinke s odkazom pre celý svet.

"Hudba vznikla už minulý rok v decembri. Odvtedy ju mal Ben uloženú a ozval sa mi teraz, keď som už sedel doma v karanténe, že mu do nej napadol tento text a chcel by to spraviť. U seba doma to nahral, poslal mi to, ja som tomu u mňa v domácom štúdiu spravil zvuk, natočili sme video, ktoré Ben postrihal a upravil, a v priebehu pár dní sme to dali von. Bolo to veľmi spontánne a voľné, doslova impulz prítomného momentu, bavili sme sa tým," približuje vznik skladby Peter Kravárik alias Homes.


Lockdown Love je Homesova prvá zverejnená skladba od vydania debutového albumu Lufu. Ten vyšiel ešte v januári a zdá sa, že si ho nemohol načasovať lepšie. Jeho intímna tvorba, ktorá znie ako zhudobnený pocit domova, sa totiž k súčasnej situácii perfektne hodí. Počúvať ho môžete na všetkých streamingových službách alebo ho podporte kúpou na Bandcampe.



Text: Hudba.sk (zdroj: Homes)
Foto: Monika Kolláriková