Mladý slovenský spevák Lucius Szikora odštartoval sólovú kariéru v septembri minulého roka debutovým singlom Niekomu patriť. Videoklip k nemu zaznamenal po pár dňoch na Youtube viac ako 35-tisíc zhliadnutí. Po tomto úspechu nenecháva Lucius svojich priaznivcov dlho čakať a pol roka po premiére predstavuje nový singel.


O text a produkciu piesne I'll Find You sa postaral slovenský spevák Martin Harich. Chalani sa poznajú už dlhšie, ich spolupráca bola iba otázkou času. "Nápad na spoluprácu vznikol spontánne počas nášho stretnutia koncom minulého roka, avšak Martina sledujem už od začiatku jeho kariéry a jeho tvorba mi vždy bola veľmi blízka," komentuje Lucius Szikora spoluprácu s Martinom.

"Okrem toho, že máme pár spoločných priateľov, Luciusov hlas už dlhšiu dobu evidujem z rôznych spoluprác. Raz sa ma len tak spontánne opýtal, či nemám pre neho nejakú pieseň. Nakoľko ma skladanie hudby veľmi baví, píšem viac skladieb, ako by som stíhal sám vydávať. Prišlo mi to teda ako skvelý nápad a hneď som súhlasil. Verím, že počas pandémie bolo aj veľmi liečivé ostať kreatívny," teší sa Martin Harich z novej spolupráce.


A ako vznikol nápad na text samotnej pesničky? "Raz sa ma v centre Prahy opýtalo náhodne okoloidúce dievča, či ma môže len tak objať. Očividne nebola z Európy a ja som sa po sedemhodinovej ceste vlakom necítil práve 'bredopitovsky'. Objala ma a kým som sa stihol spamätať, bola preč. Bolo to tak milé, čisté, spontánne a pekné, že som o 15 minút neskôr napísal túto pieseň," spomína Martin na deň, vďaka ktorému vznikol Luciusov druhý singel.

Po spontánnej dohode chalani s tvorbou dlho neotáľali a v priebehu pár dní sa stretli u Martina doma, kam Lucius pricestoval. "Nahrávali sme u mňa na Liptove - v mojom hudobnom kútiku (štúdio by bolo veľké slovo). Mal som pre Lucka pripravených viac piesní, ale od začiatku bolo jasné, že sa pustíme do I'll Find You. Pesnička mu veľmi sadla a znie v jeho podaní lepšie, ako keby som ju spieval ja," priznáva s radosťou Harich.

Od Luciusovho debutu po jeho druhý sólový počin síce neprešlo vela času, ale hudobne urobil veľký krok. Hlavnou zmenou je prechod zo slovenčiny do angličtiny, ktorá mu, ako sám hovorí, sedí viac. Druhou zmenou je spôsob samotnej produkcie – v novom singli sa spevák rozhodol ísť jemnejšou cestou a zvolil príjemný zvuk akustickej gitary, ktorá podčiarkuje emočne silný a romantický text pesničky. "Snažili sme sa nájsť pieseň, ktorá by mi najviac sadla, či už hlasovo alebo textovo. Neskôr Martin upravil text tak, aby som sa vedel čo najlepšie vžiť do emócie tejto piesne. Vznikol tak song, ktorý mi je srdcu veľmi blízky a má pre mňa obrovskú emóciu, ktorú, dúfam, prenesiem na poslucháčov. Verím, že sa mnohí z nich v texte nájdu," praje si Lucius.

"Predtým, ako Martin produkoval túto pieseň, sme u neho doma nahrali gitarové demo, ktoré mi tak prirástlo k srdcu, že som sa nakoniec rozhodol okrem originálnej verzie vydať aj akustickú gitarovú verziu. Bude dostupná na všetkých streamovacích platformách už 15. apríla," uzatvára mladý talentovaný spevák, ktorý sa aktuálne pohráva s myšlienkou na svoje debutové EP.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Marianna Šokyová. Text správy sme upravili.