Americký hudobník Bob Dylan chce tento rok vydať nový album, ktorý bude nasledovníkom platne Tempest z roku 2012. Legendárny 72-ročný pesničkár prostredníctvom oficiálnej webstránky www.bobdylan.com zverejnil prvú ochutnávku z očakávanej 36. nahrávky.

Informácie o novom pre americký magazín Rolling Stone potvrdili hudobníkovi zástupcovia. "Skladba pochádza z ďalšieho albumu, ktorý by mal vyjsť tento rok," uviedli. Ide o coververziu skladby Full Moon and Empty Arms, ktorú zložili Buddy Kaye a Ted Mossman a v roku 1945 ju preslávil Frank Sinatra.

Na oficiálnej stránke www.bobdylan.com okrem piesne zverejnili aj obrázok, na ktorom je spevákova podobizeň a text Bob Dylan - Shadows in the Night. Či ide o obal s názvom ohlásenej novinky však zatiaľ nie je známe.

Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, sa narodil 24. mája 1941 v meste Duluth v štáte Minnesota. Prvú kapelu založil už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový eponymný album, pričom v súčasnosti má na konte 35 radových štúdiových nahrávok.

V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, o tri roky neskôr si prevzal Grammy za celoživotný prínos. V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed z filmu Skvelí chlapci (2000). Magazín Rolling Stone zaradil jeho hit Like A Rolling Stone na prvé miesto rebríčka 500 najlepších skladieb všetkých čias.

Legendárny hudobník sa 27. júna predstaví v košickej Steel Aréne. Viac info

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: William Claxton - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan