Od posledného albumu žilinskej post-punkovej formácie Swan Bride uplynuli takmer tri roky, no práve tento týždeň ohlásila návrat na scénu s novým materiálom. Svoju štvrtú štúdiovú nahrávku s názvom Swan Songs predstaví kapela fanúšikom netradične. V stredu bez ohlásenia zverejnila novú skladbu a podobne prekvapí v najbližších týždňoch ešte päťkrát.

"V rámci propagácie nového albumu sme sa rozhodli ponúknuť na vypočutie každú pesničku online a to zvlášť v rôznych časových intervaloch," vysvetľuje spevák Maťo Rafa. Počnúc včera zverejnenou piesňou Passerby predstavia Swan Bride na svojom Youtube kanáli spolu šesť pesničiek, teda presne toľko, koľko sa ich nachádza na albume Swan Songs. Ten si napokon bude možné zakúpiť v digitálno formáte alebo aj fyzicky v podobe limitovanej edície vinylov.

Hoci počet skladieb je na albume je skromnejší, chalani na nahrávke pracovali dva roky. "Album vznikal naozaj dlhý čas, počas ktorého sme si prešli viacerými obdobiami v kapele. Dosť nám pomáhal aj kamoš Robo Andrejko, ktorý disponuje super štúdiom a má aj dosť prísny a striktný pohľad na detaily. V podstate sa v jednom okamihu a na jednom mieste stretla emotívne naladená kapela a človek, ktorý nás donútil robiť veci úplne inak, ako sme boli dovtedy zvyknutí," hovorí bubeník Mišo Michálek. "Myslím, že aj vďaka tomu je náš album trochu viac vyzretejší ako tie predošlé," dodáva Maťo.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka kapely Katarína Holetzová.

Foto: Katarína Gáliková

Súvisiaci interpreti: The Swan Bride