Aj tento týždeň bol bohatý na novinky v hudobnom svete. Prinášame preto súhrnný prehľad zverejnených videoklipov a skladieb, o ktorých sme neinformovali počas týždňa v samostatných článkoch. Okrem spomenutých mien tu nájdete aj novinky od Calvina Harrisa, Blink-182 či DNCE.

Americká indie-folková kapela Fleet Foxes tento týždeň zverejnila skladbu Fool's Errand, ku ktorej v piatok ponúkla aj videoklip. O jeho réžiu sa postarali Adi Goodrich a Sean Pecknold (brat lídra kapely Robina Pecknolda) a môžete v ňom vidieť ženu v kapucni (Jade-Lorna Sullivan), ktorá predvádza expresívny súčasný tanec na pláži pri skalnatom pobreží. V podobnej scenérii tancuje aj ďalších dvanásť žien, ktoré sú rozdelené na trojice v štyroch "uniformovaných" outfitoch.

Novinka je druhou ukážkou z pripravovaného albumu Crack-Up, ktorý sa dostane na trh 16. júna. Formácia z očakávanej tretej štúdiovky už predstavila skladbu Third of May/ Odaigahara, ktorá je dlhá takmer deväť minút. Fleet Foxes nedávno zverejnili termíny turné, v rámci ktorého sa predstavia 8. novembra aj vo Viedni.


Anglická indierocková kapela alt-J predstavila videoklip ku skladbe In Cold Blood. Vyše štvorminútová novinka sleduje deň v živote lesnej myši, ktorá sa dostane na miesto krvavej potýčky medzi ľuďmi. Video sa začína aj končí opisom života drobného hlodavca, ktorý doň narozprával americký spevák Iggy Pop. Klip nakrútil dánsky režisér Casper Balslev.

Skladba In Cold Blood pochádza z pripravovanej tretej štúdiovky Relaxer, ktorá sa dostane do predaja 2. júna. Nahrávka bude obsahovať celkovo osem skladieb a priaznivci kapely si z nej okrem menovanej nahrávky mohli vypočuť napríklad aj pieseň 3WW. K nej alt-J tiež ponúkli videoklip. Jedna z najlepších alternatívnych skupín súčasnosti sa v júli prvýkrát predstaví na Slovensku, vystúpi na trenčianskej Pohode.


Škótske rockové duo Honeyblood zverejnilo videoklip k piesni Walking At Midnight. V novinke prezentuje skladbu v klube drag queen Virgin Xtravaganzah. V klipe sa objavila aj speváčka a gitaristka skupiny Stina Marie Claire Tweeddale. O réžiu sa postaral James Copeman. Skladba pochádza z albumu Babes Never Die, ktorý formácia vydala vlani v novembri. Nahrávka obsahuje aj skladby ako napríklad Babes Never Die, Ready For The Magic či Sea Hearts.


Americká pop-rocková kapela DNCE zverejnila videoklip ku skladbe Kissing Strangers. V novinke členovia formácie pripravujú bláznivú párty. Z večierka, na ktorom si užívajú neviazanú zábavu a hrajú karty so psom, sa neskôr vyberú koncertovať do baru. Tam sa k nim pridá raperka Nicki Minaj, ktorá v piesni hosťuje.


Kolumbijská speváčka Shakira v piatok predstavila videoklip k piesni Me Enamoré, v ktorom si užíva spoločné chvíle s partnerom, španielskym futbalistom Gerardom Piquém. Skladba sa bude nachádzať na albume El Dorado, ktorý vyjde 26. mája a bude obsahovať celkovo 13 piesní. Z nich speváčka predtým predstavila aj singel Chantaje (feat. Maluma).


Americká rocková kapela Linkin Park zverejnila skladbu Invisible. Na produkcii novinky sa podieľali Jesse Shatkin a RAC. Muzikanti ponúkli k piesni aj lyric video, ktoré režíroval Jose Lun. Skladba sa bude nachádzať na albume One More Light, ktorý formácia plánuje vydať 19. mája. Nahrávka bude obsahovať celkovo desať piesní. Z nich kapela predtým predstavila skladby Heavy (feat. Kiiara), Battle Symphony a Good Goodbye (feat. Pusha T a Stormzy), ku ktorej nedávno zverejnila videoklip.


Americká rocková kapela Blink-182 zverejnila skladbu Wildfire. Formácia ponúkla k novinke aj lyric video. "Premýšľajte nad obľúbenou skladbou z albumu Enema Of The State. Teraz zas nad obľúbenou z albumu California. A teraz si predstavte, že sa do seba zamilujú a založia si rodinu. Presne to je táto skladba," napísali muzikanti k novinke na oficiálnej webstránke www.blink182.com. Wildfire sa bude nachádzať na deluxe edícii spomínaného albumu California (2016), ktorá sa dostane na trh 19. mája a okrem pôvodných 16 piesní bude obsahovať aj celkovo jedenásť nových skladieb a tiež akustickú verziu piesne Bored To Death.


Škótsky dídžej a producent Calvin Harris ponúkol ako tretí singel z pripravovanej štúdiovky Funk Wav Bounces Vol 1. skladbu Rollin, v ktorej hosťujú americký raper Future a spevák Khalid. Album vyjde 30. júna a 33-ročný rodák z Dumfries z neho už predtým predstavil skladby Slide (feat. Frank Ocean & Migos) a Heatstroke (feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande). Kompletný tracklist zatiaľ nie je známy, Harris však prezradil, že na albume budú okrem vyššie spomínaných hosťovať aj Snoop Dogg, Katy Perry, John Legend, Nicki Minaj, Schoolboy Q, Big Sean, Travis Scott, Kehlani, D.R.A.M., Lil Yachty, Jessie Reyez a PartyNextDoor.

Celú skladbu môžete počúvať na Deezeri.


Americká rocková kapela Melvins zverejnila skladbu Christ Hammer. Novinka sa bude nachádzať na albume Death, ktorý bude súčasťou dvojalbumu A Walk With Love and Death. Nahrávka sa dostane na trh 7. júla. Disk s názvom Love ponúkne 14 skladieb a je zároveň soundtrackom krátkeho filmu A Walk With Love and Death, ktorý režíroval Jesse Nieminen. Zatiaľ nie je známe, kedy si budú môcť diváci snímku pozrieť, no k dispozícii je už trailer filmu. Druhý nosič Death je radovým albumom kapely s deviatimi piesňami. Na novinke, ktorá vyjde na CD, vinyle i v digitálnej forme, sa podieľali aj Toshi Kosai, Teri Gender Bender, Joey Santiago z Pixies alebo Anna Waronker z kapely That Dog.



Anglická rocková kapela Slowdive zverejnila skladbu 30th June. Novinka vyšla ako bonusová pieseň na japonskej verzii eponymného albumu formácie, ktorý sa dostal na trh 5. mája. Štúdiovka obsahuje v základnej verzii osem piesní, medzi ktorými sú aj single Star Roving a Sugar for the Pill. Kapela sa v rámci tohtoročného turné zastaví aj na festivale Pohoda, ktorý sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne.


Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, Pitchfork.com, Stereogum.com, Aceshowbiz.com, Billboard.com, Loudwire.com, Blink182.com, Blabbermouth.net), Hudba.sk
Foto: Youtube