Zábudlivosť mohla stáť Damona Albarna poriadne veľa, keď nechal svoj notebook, v ktorom mal zmastrovanú verziu pripravovaného nového albumu Gorillaz, na zadnom sedadle taxíka. Hudobníka vraj v momente, keď si uvedomil, čo sa stalo, chytila poriadna panika. Počítač však už má naspäť, vrátil mu ho samotný taxikár.

Britský hudobník Damon Albarn sa vracal z jedného londýnskeho podniku, keď si pri vystupovaní z taxíka zabudol zobrať svoj notebook, uviedol denník The Mirror. Jeho osobný počítač mal pritom v tom čase obrovskú hodnotu, keďže sa v ňom nachádzal kompletný materiál z pripravovaného albumu Gorillaz. "Bola by to katastrofa. Damon dohliada na všetko. V prípade Gorillaz nejde len o zvuk, ale aj o drahé vizuály. Obsah notebooku je neoceniteľný," uviedol zdroj pre The Mirror.

Nový album Gorillaz by mal vyjsť už budúci mesiac. Ide vraj o veľmi osobnú nahrávku aj s politickým ladením. Zásadnou témou by mal byť Brexit, ku ktorému Albarn vyjadril svoj postoj aj na februárovom odovzdávaní BRIT Awards. Hudobník vtedy vyzval Britániu, aby sa neizolovala a aby sa jej obyvatelia nenechali odstrihnúť od zvyšku Európy.

Gorillaz vydali svoj posledný album s názvom Humanz len minulý rok. Už v decembri vizuálny tvorca kapely Jamie Hewlett potvrdil, že pracujú na nových piesňach s tým, že ako termín vydania označil rok 2018.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: David Webr, atelier Webr

Súvisiaci interpreti: Damon Albarn, Gorillaz