Britská speváčka Rita Ora v piatok zverejnila svoj nový singel Girls a zároveň odštartovala rovnomenné európske turné. Čoraz úspešnejšia speváčka a modelka sa v oslave ženskej nezávislosti a lesbickej lásky spojila so speváčkami Bebe Rexhou a Charli XCX a vychádzajúcou americkou hviezdou, raperkou Cardi B.

Rita Ora už v minulom roku avizovala vydanie dlho očakávaného druhého štúdiového albumu. Síce sa tak nestalo, no vydala veľmi úspešné single Your Song  a Anywhere. V úvode tohto roka dokonca spolu s Liamom Payneom naspievala skladbu For You pre soundtrack filmu Päťdesiat odtieňov slobody, ktorý dodnes rotuje aj v našich rádiách. Dátum vydania albumu zostáva stále otázny, no čakanie fanúšikom skráti nová pieseň Girls. Potenciálna ženská hymna sa vďaka spojeniu štyrich silných mien môže stretnúť s podobným úspechom ako v roku 2014 skladba Bang Bang od Jessie J, Ariany Grande a Nicki Minaj, či staršia hitovka Lady Marmelade (2002).

Vzorec, ktorý kombinuje rap a pop, ostal aj v tomto prípade zachovaný. Textovo pieseň vyzdvihuje silu a nezávislosť všetkých žien, určite však vzbudí istú vlnu kontroverzie vďaka svoju bisexuálnemu podtónu. Spojenie "chcem len bozkávať dievčatá, dievčatá, dievčatá" odznie v skladbe celkovo dvanásťkrát. Bebe Rexha neskôr vo svojej časti dodáva "som lovec a ona je korisť" a na slovo skúpa neostala ani hlavná aktérka piesne, ktorá priznáva svoju náklonnosť k obom pohlaviam slovami: "Nie som jednostranná, moja myseľ je otvorená. Som fifty-fifty a netajím to."


Ako pri popových hitoch býva zvykom, pod skladbou je okrem Rity autorsky podpísaná celá plejáda ďalších ľudí. V tomto prípade je to pestrá zostava skladateľov a textárov v zložení Klenord Raphael, Ali Tamposi, Jonny Coffer, Jordan Thorpe, Belcalis Almanzar, Brian Lee, Andrew Wotman a Benjamin Diehl. Produkciu zastrešili Ben Billions, Jonny Coffer a americký skladateľ Watt, ktorý pre Ritu produkoval aj spomínané piesne For You a Anywhere. 

"V posledných rokoch ma veľmi inšpirovali všetky silné ženy, ktoré som videla, že sa neboja byť sami sebou. Je to pre tie dievčatá, ktoré sa neboja vládnuť svetu, je to naša hymna a oslava lásky," dodala Rita Ora. Ostáva dúfať, že tento rok jej to so sľubovaným albumom vyjde. Pred pár rokmi totiž 27-ročná kráska vydala dvojicu singlov Poison a Body On Me, no album pre nezhody s vydavateľstvom nakoniec nevyšiel. 

Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/RitaOra