Tak ako Pohoda či Colours of Ostrava, ani festival Grape svoj presunutý ročník 2020 nebude môcť usporiadať v lete tohto roka. Organizátori dnes na svojich stránkach a sociálnych sieťach oficiálne informovali, že festival bude až v roku 2022. Počas blížiaceho sa leta pre fanúšikov pripravujú sériu open-air koncertov v Bratislave.

"Vzhľadom na to, že kultúrny Covid semafor nám na leto určuje maximálne 1000 ľudí v exteriéri, sme opätovne nútení posunúť festival na nasledujúce leto. Naša kapacita je 30-tisíc návštevníkov, a tak si ešte rok musíme počkať. Budeme radi, ak si návštevníci zakúpené vstupenky ponechajú, zostávajú totiž v platnosti aj pre rok 2022. Ak ich však budú chcieť vrátiť, požiadať o refundáciu bude to možné od 1. júna 2021," hovorí Ján Trstenský, spoluzakladateľ a riaditeľ Grape festivalu.

Minulý rok sa v termíne zrušeného podujatia priamo v centre Piešťan uskutočnil menší trojdňový festival s názvom Park duševného zdravia. Tento rok už budú "grejpácke" letné akcie v Bratislave. "Pripravili sme pre ľudí aspoň malú náhradu v podobe série koncertov od júla do konca augusta. V pôvodnom dátume veľkého festivalu pripravujeme celodenný program na viacerých miestach a všetko sa, samozrejme, udeje v rámci pandemických opatrení. Program sa tentokrát odohrá v Bratislave na nábreží Dunaja. O akciách budeme informovať v najbližších dňoch," dodáva Trstenský.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Grape festivalu Denisa Chylová. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Martina Mlčúchová