Značka Ruka Hore funguje od roku 2013 a pre umelcov zastrešuje vydávanie a predaj hudobných nosičov, digitálnu distribúciu aj tvorbu a predaj merchandisingu. Súčasťou jej aktivít je aj hudobná anketa Ruka Hore Awards, ktorá pokrýva široké spektrum kategórií a žánrov. Už tento víkend sa dozvieme mená víťazov aktuálneho ročníka.

Rozhodla o nich verenosť hlasovaním, ktoré prebiehalo od 1. januára do 10. marca na stránke Awards.rukahore.sk. Okrem podpory svojho obľúbeného interpreta/interpretky či skupiny sa hlasujúci fanúšikovia automaticky zapojil do súťaže o hodnotné výhry od partnerov Ruka Hore Awards. Okrem ocenených interpretov sa tak v nedeľu 16. mája v online streame začínajúcom o 18:00 dozvieme aj kto vyhral nový iPhone 12 či prenájom auta Nissan Juke na mesiac od partnera Auto Impex.

Do ankety sa podľa organizátorov zapojil rekordný počet hudobných fanúšikov. "Tento rok prišlo vyše 40-tisíc hlasov, čo je historicky najvyšší počet od vzniku Ruka Hore Awards a je to skvelé číslo aj oproti obdobným hudobným anketám. Sme nesmierne radi, že tento ročník podporilo toľko ľudí, či už umelcov prostredníctvom svojich sociálnych sietí, alebo hodnotných médií, ktoré prinášali novinky o priebehu ankety. V neposlednom rade samozrejme ďakujeme aj našim partnerom, vďaka ktorým sme mohli rozšíriť produkčný tím a už 16. mája môžeme odvysielať GalaStream. Prebehne online na Youtube kanáli Ruka Hore, ktorý má 320-tisíc odberateľov," hovorí PR/Brand manažérka Ruka Hore Jana Trellová.

Réžiu a dramaturgiu GalaStreamu, ktorý sa bude vysielať netradične z ledkových panelových priestorov známej spoločnosti Kvant, bude zastrešovať známy producent, režisér a Youtuber Matej Zrebný. Večerom budú sprevádzať spevák a moderátor spriaznený so značkou Ruka Hore Tomy Kotty, moderátor a hypeman Marcel "Osťo" Osztas, raper a moderátor Dušan "Šorty" BerkyJana Slačková z rádia Europa 2 a známa Youtuberka Petush Nasklee

"Ruka Hore Awards je jednoznačne jedným z najzaujímavejších hudobných projektov, na ktorom sme sa podieľali ako produkcia. Preto sme chceli dať čo najväčší priestor kreatívnemu tímu a ísť až do formy programu, ktorý sa odvysiela, aj kvôli aktuálnym pandemických podmienkam, online prostredníctvom silného Youtube kanálu Ruka Hore či cez partnerské sociálne siete. Sme nesmierne radi, že sa môžeme podieľať na príprave a priebehu prvého GalaStreamu Ruka Hore Awards," hovorí Jana Frankovičová z tímu Krea Production, ktorý zastrešovali kreatívnu produkciu aj pre festivaly Uprising, Bratislavské jazzové dni, Winterparáda či Festík - najväčší detský festival na Slovensku.

16. mája sa dozvieme mená víťazov Ruka Hore Awards v kategóriách: 

Skupina roka
Ženský interpret roka
Mužský interpret roka
Detský interpret roka
Producent roka
DJ roka
Objav roka
Album roka
Skladba roka
Videoklip roka
Spolupráca (feat.) roka
Inštrumentalista roka
Event roka
Online event roka
Label roka
Cover roka
Merch dizajn roka
Punchline roka
Hudba v reklame roka
HOT 16 roka
Vydavateľstvo roka
Punchline roka

Víťazi si počas GalaStreamu preberú sošky, ktoré vyrobil sklársky výtvarník Mgr. art. Peter Ďuriš exkluzívne pre 8. ročník tejto multižánrovej ankety. Zaujímavosťou 8. ročníka Ruka Hore Awards je, že posledná odovzdaná cena - Absolútna Ruka Hore - nebude udelená podľa celkového sčítania hlasov, ale získa ju osobnosť za najväčší kultúrny prínos v roku 2020.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na profiloch Ruka Hore na sociálnych sieťach Youtube, Facebook a Instagram.