Florence Welch si so svojou kapelou Florence and The Machine pripravila pre svojich fanúšikov už piaty štúdiový album. Ten nesie názov Dance Fever a vyšiel v piatok 13. mája. Okrem už vydaných hitov Free, King, Heaven is Here alebo My Love sa poslucháči dočkajú aj ďalších desiatich úplne nových pesničiek.


Tridsaťpäťročná speváčka a textárka na novú štúdiovku upozorňovala už pred mesiacom vydaním singla My Love, ktorého filmový videoklip natočila uznávaná režisérka Autumn de Wilde.

Na tvorbe piesne sa podieľal aj spevák zo skupiny Glass Animals Dave Bayley. Ten z pôvodne smutnej básničky, ktorú Florence Welch napísala doma vo svojej kuchyni, pomohol vytvoriť energickú pieseň. V kombinácii syntetizátorov a inšpirácií v gotike tak vznikla skvelá pieseň.


Album Dance Fever nasleduje po albume High as Hope z roku 2018. Nahrávaný bol v Londýne počas pandémie. Základným konceptom albumovej nahrávky sa stala choreománia - stredoveký európsky fenomén, kde davy ľudí tancovali až pokým nedosiahli stav absolútneho vyčerpania, zranenia alebo smrti. Z tejto inšpirácie vznikol konceptuálny introvertný album so súdržnými textami zameranými na anjelov a démonov, život a smrť.


Informrácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Karolína Zboniaková z vydavateľstva Universal Music. Text správy sme doplnili a upravili.

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine