Bratislavský festival BA City Beats, ktorý sa bude konať 20. a 21. júna na Tyršovom nábreží, bude mať ozvučenie K1 od francúzskej spoločnosti L-Acoustics. Ide o systém, ktorý používajú najväčšie svetové mená na štadiónových koncertoch. Okrem toho návštevníci na festivale stretnú sochu Paparazziho, ktorá prednedávnom zmizla z centra Starého mesta.

Zvuk K1 od L-Acoustics si zvolila napríklad americká kapela Red Hot Chili Peppers na svojom I’m With You Tour, v ostatných rokoch ho využívali aj legendárne skupiny Metallica a Depeche Mode. Na festivale BA City Beats bude K1 v kombinácii s reproboxami KARA. "Chceli sme návštevníkom ponúknuť zvuk, ktorí využívajú tí najlepší," uviedla Katarína Tomašeková, ktorá má na festivale na starosti produkciu. Ďalšou novinkou je, že namiesto dvoch veľkokapacitných stanov bude na mestskom festivale napokon hlavný open-air stage a jeden stan, na ktorom bude druhé pódium. Fanúšikovia si tak budú môcť užiť koncerty najväčších hviezd pod holým nebom a zažiť tak pravú atmosféru. 

Organizátori týždeň pred festivalom prinášajú aj zaujímavé podrobnosti o cateringu pod hlavičkou spoločnosti Red Monkey Group. Tá má známu reštauráciu UFO a v Bratislave 11 rokov prevádzkovala reštauráciu Paparazzi. Socha pri tomto podniku sa stala jedným zo symbolov hlavného mesta, no tento rok z Laurinskej ulice zmizla. Opäť sa objaví až na BA City Beats, kde bude "dohliadať" na catering. Ľudia si na letnom podujatí budú môcť dať okrem rýchlych jedál aj šalát alebo čerstvé bobuľové ovocie. Na pitie budú okrem čapovaného piva k dispozícii aj vína, sekt, či domáca limonáda.  

Pre návštevníkov budú k dispozícii aj Tuli vaky rozmiestnené po celom areáli a stolný futbal. Chýbať nebude ani stánok, v ktorom sa budú dať kúpiť predmety súvisiace s interpretmi a festivalom, ale aj repelenty, keďže lokalita pri Dunaji znamená zvýšený výskyt komárov.

Hlavnnými hviezdami festivalu sú Wyclef Jean, Rudimental, Katy B, Aloe Blacc, The Orb či Hadouken!Permanentky na podujatie sa naďalej predávajú za 39 eur, jednodňové lístky stoja 29 eur. Na mieste bude stáť lístok na dva dni i jednodňová vstupenka o 10 eur viac. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnom webe podujatia bacitybeats.sk a www.facebook.com/BACityBeats.

Redakciu Hudba.sk informoval Ján Papač, PR manažér festivalu.

Súvisiaci interpreti: Wyclef Jean