Britský režisér Andy Goddard nakrúti film o rockovej kapele The Rolling Stones. S nakrúcaním plánuje začať tento rok cez zimu. Tvorcovia v súčasnosti hľadajú predstaviteľov speváka Micka Jaggera a gitaristu Keitha Richardsa.

Scenár snímky s názvom Exile on Main Street: A Season in Hell with the Rolling Stones napísali Brandon a Philip Murphyovci. Inšpirovali sa pritom rovnomennou knihou spisovateľa Roberta Greenfielda z roku 2006, v ktorej sa zameral na obdobie nahrávania úspešného dvojalbumu kapely Exile on Main St., ktorý vyšiel 12. mája 1972 a dobyl UK Chart aj americký rebríček Billboard 200.

Nahrávka vznikala aj v sídle Nellcôte vo Francúzsku, kde v tom období žil Keith Richards, ktorý bol závislý od heroínu. Štúdiovka obsahuje skladby ako Tumbling Dice, All Down the Line, Sweet Virginia, Happy a ďalšie.

Vypočujte si album na Deezeri:

 
The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu GRRR! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom.

Niekoľkonásobní držitelia Grammy podľa odhadov predali viac ako 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Deadline.com, archív)
Foto: AP Photo/Enric Marti

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones