Do koncertu americkej hviezdy Laury Pergolizzi alias LP zostávajú necelé dva týždne. Organizátori vo štvrtok zverejnili meno jej slovenského hosťa. Spolu s hitmi tejto americkej speváčky sa fanúšikovia môžu 27. júna v AXA aréne NTC tešiť aj na koncert Emmy Drobnej.

Emma Drobná patrí medzi najväčšie talenty súčasnej slovenskej popovej scény. Jej hity WordsSmile a Try patria medzi najhranejšie skladby v slovenských rádiách. Emma sa zviditeľnila víťazstvom v speváckej súťaži Česko Slovenská SuperStar v roku 2015, o dva roky neskôr vydala svoj prvý autorský album You Should Know (2017), ktorý patril medzi najpredávanejšie slovenské nahrávky. Fanúšikovia ju môžu pravidelne vídať na koncertoch či vystúpeniach v televízii, koncert LP je však pre ňu jedinečnou udalosťou.

"Som naozaj veľmi poctená. LP uznávam ako osobnosť a umelkyňu. Zároveň vnímam tento koncert ako umeleckú výzvu a zodpovednosť, aby som podala ako speváčka a umelkyňa ten najlepší výkon. Teším sa!" prezradila Emma Drobná, ktorá už podobnú výzvu raz zvládla. V tej istej hale minulý rok v máji predskakovala na koncerte Jamesa Blunta (reportáž).


Laura Pergolizzi sa najskôr stala známou ako skladateľka a textárka, ktorá bola podpísaná pod hitmi hviezd ako Rihanna, Cher, Christina Aguilera či Backstreet Boys. Popri tom však vydávala aj vlastné nahrávky a bol len otázkou času, kedy si so svojím výrazným hlasom podmaní hudobný svet. Stalo sa tak pred pár rokmi vďaka hitu Lost On You, ktorá dnes pozná snáď každý. V súčasnosti v rádiách rotuje jej ďalší úspešný singel Girls Go Wild, ktorý vyšiel ešte minulý rok ako prvá ochutnávka z nového albumu Heart to Mouth.

Talentovaná hudobníčka a skladateľka už na Slovensku koncertovala - premiéru mala v roku 2017 na 10. ročníku Dobrého festivalu (práve tento víkend sa uskutoční ďalší) a minulý rok odohrala jeden z najväčších koncertov na festivale Pohoda. V rámci turné k novej štúdiovke len pred pár mesiacmi roztancovala vypredané haly vo Viedni či v Prahe a teraz konečne prichádza prvýkrát aj do Bratislavy, kde 27. júna odohrá svoj prvý samostatný koncert u nás.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka koncertu Silvia Turnerová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk