Obľúbené ľudové piesne dostávajú v podaní kapely Dory už niekoľko rokov nové rockové aranžmány. Tentokrát kapela prichádza s videoklipom k veselej prerábke známej piesne Tancuj, tancuj, vykrúcaj, v ktorom si jej členovia rovno aj zatancovali. Piesňou v neopunkovom štýle Dora propaguje album 3.00 hrmených, ktorý vyšiel začiatkom roka.

Skladba vznikala ešte počas prvej vlny pandémie, keď členovia kapely cítili potrebu spracovať niečo svieže a veselé. Skladba Tancuj, tancuj so sebou nesie podstatu pôvodnej ľudovej piesne, aj keď sa od originálu hudobne líši. "Na album nám chýbala skladba, ktorá by bola trošku punkovejšia, taká tá koncertná skákanica. Preto sme hľadali ľudovku, ktorá by bola vhodná pre takýto aranžmán," vysvetľuje Tibor Seidl, gitarista a producent skupiny Dora.

Keďže samotná ľudovka sa nesie v tanečnom duchu, kapela sa snažila aj vo svojej verzii zakomponovať do klipu vlastné tanečné prvky a spontánne pohybové kreácie. "Išlo naozaj o to, aby sme vytvorili niečo veselé, pretože ľudia teraz potrebujú smiech viac ako inokedy. Pre nás bola najväčšia zábava točiť rôzne tanečné kreácie, až sme sa celkom vyšťavili a zistili, že po lockdowne vôbec nemáme kondičku," s úsmevom prezrádza Seidl, ktorý stojí aj za tvorbou videoklipu. Nakrúcalo sa v priestoroch novo postaveného skladu v Leviciach.


Pieseň Tancuj, tancuj aj celý tretí album kapely s názvom 3.00 hrmených mixoval a produkoval Tibor Seidl. Je na ňom aj spolupráca s orchestrom Taste of Brass a kapela už z neho ponúkla videoklipy k piesňam Zamiloval sem si dívča a Heľpa.

Kapela Dora spolupracovala počas svojho pôsobenia aj s mnohými ďalšími hudobníkmi ako napríklad s Kukom z Horkýže slíže, Mirkou Partlovou či Simonou Kačmárovou. V súčasnosti sa teší na uvoľňovanie opatrení, keď bude môcť piesne z nového albumu predstaviť aj naživo v plnej zostave, ktorú tvoria Lukáš Slobodník (spev), Tibor Seidl (gitara), Šimon Lašák (basgitara), Jaro Ozimý (bicie) a Tony Marko (klávesy).


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Michal Neffe. Tlačovú správu sme upravili.