V deň svojich 45. narodenín zverejnil Milo Kráľ ďalší videoklip z pripravovaného autorského albumu A predsa sa točí, na ktorý si všetky skladby sám zložil i otextoval. Ku každej piesni pripravuje aj videoklip. Tá najnovšia nesie názov Narodeninová.

Zároveň prezradil, že nie je zástancom veľkolepých osláv akú môžeme vidieť v klipe Narodeninová. "Veľké oslavy, akékoľvek, nemám rád," konštatuje Milo Kráľ. "Prídu mi falošné, neúprimné a ešte k tomu aj hlučné. Stokrát radšej niečo oslávim s jedným človekom, ktorého mám rád, mám si s ním čo povedať, čo zdieľať ako s veľkým počtom ľudí, o ktorých dokopy neviem nič a nemám k nim žiaden vzťah."


Predsa len existujú narodeniny, ktoré si priam vyžadujú poriadnu oslavu, napríklad osemnástka, tak je na mieste otázka, či Milo Kráľ zažil niekedy poriadne bujarú oslavu svojich narodenín. "Len veľmi nerád ľudí otravujem svojimi narodeninami," vyjadruje svoj vzťah k oslavám. "Najradšej by som sa v ten deň niekam stratil, aby som svojou prítomnosťou zbytočne nedával dôvod ku gratuláciám a dávaniu darčekov. Radšej tisíc normálnych bežných dní ako jeden narodeninový. A z tých osláv mi zostala v pamäti moja 40-tka. Nič sa neplánovalo, obyčajná grilovačka v záhrade na Ihráči, kto chcel, prišiel a úplne neformálne sme posedeli a pokecali."

Aj keď je Milo Kráľ režisérom, tentoraz sa nechal režírovať. "Scenár aj réžiu mala na starosti Lucia, je to jej nápad, ja som sa mu iba veľmi potešil," približuje vznik viddeoklipu samotný protagonista Milo Kráľ. "Dotiahla tú pieseň obrazovo presne v jej optike: v smutno-smiešnom (ironickom) pozeraní sa na seba." Svoje priestory k realizácii prenajalo divadlo Astorka, točili v čerstvo otvorenom štúdiu divadla. Divák sa určite pri pozeraní a počúvaní pobaví, bavil sa pri práci na klipe aj samotný oslávenec a herec Milo Kráľ? "Som rád, že to tak vyzerá, ale ja som sa veľmi nebavil, keďže som klip produkoval, sledoval som čas a modlil sa, aby sme to nejako stihli," objasňuje svoje pocity počas nakrúcania. "Našťastie to vyšlo a ak to vyzerá, že sme sa popritom aj zabávali, o to lepšie."

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Olvecká, PR manager projektu. Text správy sme upravili.