Americká speváčka a herečka Taylor Swift potvrdila informácie, že vystúpi na tohtoročnom udeľovaní MTV Video Music Awards. Spravila tak v stredu v talkšou Jimmyho Fallona. Zatiaľ však nie je známe, akú skladbu na ceremoniáli zaspieva.

Udeľovanie MTV Video Music Awards sa uskutoční 24. augusta v kalifornskom Inglewoode, kde okrem Swift vystúpia aj Beyoncé, Usher, Maroon 5, Nicki Minaj, Iggy Azalea s Ritou Orou, 5 Seconds Of Summer a Ariana Grande so Zeddom. Ďalších účinkujúcich predstavia neskôr. Tohtoročné nominácie na MTV Video Music Awards ovládla spomínaná Beyoncé, ktorá môže získať osem cien. Okrem toho jej udelia Michael Jackson Video Vanguard Award. Po sedem nominácií majú Iggy Azalea a Eminem.

Dvadsaťštyriročná Taylor Swift debutovala na hudobnej scéne v roku 2006 eponymným albumom, ktorý získal v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Z jej zatiaľ poslednej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Swift má okrem siedmich Grammy na konte pätnásť American Music Awards, dvanásť Billboard Music Awards či šesť CMT Music Awards.

V súčasnosti pracuje na piatom štúdiovom albume. V roku 2009 sa objavila v seriáli Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filme Na svätého Valentína (2010) a najbližšie sa predstaví v sci-fi dráme Darca, ktorá by sa mala do slovenských kín dostať 11. septembra.  

Zdroj: SITA
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift