Ak sa niekto na českej a slovenskej scéne môže pochváliť skutočne nevšedným improvizačným talentom, je to nepochybne pesničkár Tomáš Klus. So svojou Cílovou skupinou zavítal po troch mesiacoch späť na Slovensko, aby v rámci Proměnamě Tour 2014 opäť potešil všetkých fanúšikov kvalitnej hudby.

Hudobná hviezda Tomáš Klus je vďaka bezprostrednosti, profesionalite, ústretovosti a schopnosti zaujať masy právom považovaný za to najlepšie, čo česká hudobná scéna vyprodukovala počas uplynulých pár rokov. A nielen to. Obrovskú popularitu žne mladý umelec i u nás na Slovensku, čoho dôkazom je aj séria pridaných koncertov jeho Proměnamě Tour 2014.

"Viete, čo je úžasné? Že všetci vy ste tu len kvôli nám. Nikto nevystupoval pred nami, nikto nevystúpi ani po nás. V tomto napríklad festivaly ohromne zavádzajú," zavtipkoval hneď v prvotnej fáze koncertu mladý spevák.

Tomáš Klus, známy predovšetkým ako úžasný zabávač a textár v jednom, opäť raz potvrdil aj svoje herecké kvality, keď po simulovanom prípitku pri príležitosti narodenín jedného z jeho blízkych spolupracovníkov, na moment odbehol do davu, aby už o pár minút predviedol latinsko-americký tanec s jednou z fanúšičiek. Za potlesku skandujúceho publika ešte stihol podpísať zopár autogramov a už o niekoľko sekúnd neskôr stál znovu na pódiu predvádzajúc gitarové sólo.

Okrem vtipných scénok doprevádzaných originálnymi textami náhodne skomponovaných piesní, bez ktorých sa nezaobíde ani jeden koncert Tomáša Klusa, nebola núdza ani o chytľavé pesničky, hip-hopové vsuvky, svetelnú šou či neplánované, intenzívne dažďové prehánky. "Hej ľudia, na vás síce prší, no my hráme pod strechou. A takto to ešte chvíľu ostane, tak to s nami vydržte," poprosil dav krátko pred koncom koncertu spevák, ktorý sa už čoskoro fanúšikom predstaví aj na filmovom plátne po boku ďalšieho skvelého hudobníka Vojtěcha Dyka v novej českej rozprávke Tři bratři.

Tomáš Klus v Pezinku Zdroj: manažment T. KlusaTomáš Klus v Pezinku

Čaká ho Humenné, Košice i piešťanská Lodenica 

Dav tancoval, šalel, zabával sa a dlhým potleskom tak v závere koncertu iba potvrdil hudobné kvality tohto multinadaného umeleckého esa. O pár dni sa Tomáš predstaví aj na opačnej strane republiky, aby potešil verných fanúšikov aj na východe Slovenska. Už 19. augusta vystúpi v Humennom a o deň neskôr na koncerte v košickej Infiniti Aréne.

Tu sa však jeho návštevy na Slovensku nekončia. Napriek tomu, že si spevák v Pezinku zavtipkoval na účet festivalov, na ktoré návštevníci zvyčajne nechodia iba kvôli jednému jedinému intepretovi, predstaví sa ako jedna z hlavných hviezd na piešťanskom festivale Lodenica, ktorý sa uskutoční od 28. do 30. augusta. Trojdňové lístky na toto podujatie sú v predaji v sieti Predpredaj.sk za cenu 19 €.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Dana Šoporová. Text správy bol doplnený redakciou. 

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus