Len nedávno ohlásila svoj návrat slovenská rockerka LeRa skladbou The way of the Champion. Vo videoklipe k nej sa hlavnej úlohy zhostil prvý šampión Oktagon výzvy a MMA zápasník, Gábor Boráros. Tentokrát však novým singlom Burn oznámila hneď dve hudobné udalosti.

Nežná blondýnka LeRa po dlhej dobe hlása návrat k rockovým koreňom. Prvou pozitívnou správou pre jej priaznivcov je, že LeRa singlom Burn ohlásila vydanie nového albumu, ktorý pokrstí už v septembri. "Som nesmierne šťastná, že som konečne vo svojom živle a že už 10. septembra vyjde môj album Bird’s Eye View, ktorý je naozaj veľmi, veľmi osobný a rockový," oznamuje nadšene LeRa.

Pieseň Burn má ľahko zapamätateľný refrén so zaujímavým hudobným aranžmánom a silným hlasom speváčky. V energickej skladbe LeRa páli mosty, odpútava sa od očakávaní a všetkým dáva jasne najavo, že limity pre ňu neexistujú. K piesni natočila aj vizuálne silný videoklip, v ktorom dominujú ohne, energická kapela, zaujímavé efekty a výnimočný styling speváčky, ktorý ju zadefinoval ako sexy rockovú kráľovnú.

"Pesničku Burn som si vybrala ako v poradí ďalší singel z môjho pripravovaného albumu, pretože je pre mňa najkomplexnejší. Každý si v nej môže nájsť niečo inšpiratívne, niečo, čo ho nakopne alebo budem aj nesmierne rada, keď si ju ľudia pôjdu aj textovo," hovorí rockerka. Skladba dostala aj svoj prepracovaný vizuál, o ktorý sa postaral Marco Prochádzka, ktorý sa natáčal v kostole Klarisiek v centre Bratislavy.


Kráľovná ohňa 

LeRa sa v klipe objaví v štyroch zaujímavých stylingoch, o ktoré sa postaral známy vizážista a hairstylista Tomáš Tomšík, spolu s dizajnérkou Rebeccou Justh, ktorá pre rockerku vytvorila sexy, no zároveň drsné šaty a Igor Slovák, ktorý sa okrem ohňových efektov vo videoklipe postaral tiež o kráľovské šaty a exkluzívnu korunku, ktorú fanúšikovia tohto štýlu a dizajnu poznajú pod značkou Hysteria Machine.

Model Peter Szabó, si zahral drsného a veľmi rázneho muža, od ktorého sa LeRa v klipe chce navždy odpútať, preto aj plamene vyjadrujú vášeň speváčky, ktoré sa snaží uhasiť. "Veľkou výzvou bolo natáčanie videoklipu, v ktorom som mohla predviesť úžasný styling, vďaka ktorému som sa naozaj cítila ako kráľovná ohňa. Ale nebolo to jednoduché, pretože na natáčaní bolo naozaj horúco. Všade ohne, popol, dym. V jednej scéne mi skoro zhoreli prsty na rukách," smeje sa LeRa.

Autorom textu a hudby je Ivan Matúš. O hudobnú produkciu sa postaral LeRin dvorný hudobný producent Matúš Ferko v Content Studiu v Bratislave. Na bicích hrá Laco Kováč, gitary nahrával Tomo Michalčák a violončelo Slavomír Repaský. Pesnička je druhou v poradí na albume Bird’s Eye View, na ktorom sa nachádza desať skladieb. Druhou oznámenou hudobnou udalosťou speváčky je, že mieri do zahraničného vydavateľstva, s ktorým spolupracuje aj Apocalyptica.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová. Text správy sme upravili.