Mattia Vlad Morleo je skladateľ a klavirista pôsobiaci na medzinárodnej experimentálnej scéne modern classical. Vyštudoval hudbu na konzervatóriu Niccolu Piccinniho v Bari. Mladý hudobník vystúpi 27. septembra v bratislavskom Kostole Klarisiek, kde odohrá svoj prvý koncert na Slovensku.


Známa je jeho hudba k filmu režiséra Alessandra Pivu Santa Subito, oceneného na Filmovom festivale v Ríme 2019, ktorý bol uvedený aj na televíznom kanáli Sky Arte a v Poslaneckej snemovni. Je autorom hudby k dokumentárnemu filmu Drawing The Holocaust režiséra Massima Vincenziho, odvysielaného v talianskej verejnoprávnej televízii RAI.

Morleove rafinované snové tóny sa spájajú s umelcami ako Ludovico Einaudi, Max Richter, Philip Glass a Nils Frahm, sú však odlišné vďaka jeho osobitnému štýlu. Jeho vycibrená, melodická hudba s atmosférou nokturna združuje emócie s harmóniou tónov klavíra a elektronických nástrojov.


Jeho skladby dosiahli 5 miliónov prehratí na platforme Spotify a viac než 10 miliónov na všetkých hudobných platformách. V rokoch 2015-2016 prišli prvé koncerty, nahrávky a ponuky na spoluprácu od RAI, Sky a Mediaset, či z filmového prostredia. Jeho skladby boli použité v reklamných spotoch. Venuje sa striedavo komponovaniu a koncertom.

Vstup na bratislavský koncert so začiatkom o 19:00 hodine je voľný. Koncert sa uskutoční v spolupráci s BKIS Bratislavské kultúrne a informačné stredisko. Jeho organizátorom je Taliansky kultúrny inštitút.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Taliansky kultúrny inštitút. Text správy sme upravili.