Nie je tomu tak dávno, čo populárna košická kapela oznámila nečakanú novinku. Pôvodné zloženie, ako si ho mnohí pamätajú, je minulosťou. Na scénu prichádza nová speváčka a klavirista, ale aj celkom nová produkcia výrazne ovplyvnená aktuálnou zostavou. Nový zvuk a piesne kapela prvýkrát predstaví na bratislavskom koncerte.

Noví členovia kapely Peter Bič Project boli oficiálne predstavení začiatkom septembra. Podľa slov zakladateľa a lídra skupiny Petra Biča prinášajú speváčka Victoria (Viktória Vargová) a klavirista Zoli Tóth do kapely čerstvý vietor. Po ohlásení nečakaných zmien košické zoskupenie pri rozhovore v prešovskom rádiu spontánne ponúklo malú ochutnávku novej produkcie, ktorá je výsledkom vplyvu čerstvých členov a kapelu posúva novým smerom.

"Naši fanúšikovia Victoriu aj Zoliho prijali pozitívne, po zahraní piesne v Sky Rádiu sa roztrhlo vrece s pochvalnými názormi na to, čo sme už v novom zložení vytvorili. Veľmi nás tešia aj uznania a pozitívne ohlasy od kolegov a kamarátov z brandže," prezradil Peter Bič.

Prečítajte si tiež: Peter Bič Project má novú zostavu. Dáška Kostovčik na sólovej dráhe?

 
Novú zostavu môžete spoznať aj koncertoch, kapela totiž na september ohlásila vystúpenia hneď v niekoľkých slovenských i českých mestách. Do hlavného mesta sa partia okolo bývalého gitaristu IMT Smile dostane 2. októbra, kedy má naplánovaný koncert v DK Dúbravka.

"V septembri sme skutočne veľmi vyťažení, preto v spolupráci s DK Dúbravka usporiadame koncert začiatkom októbra. V hlavnom meste máme naozaj veľkú základňu fanúšikov, preto sme sa rozhodli pre samostatný koncert, na ktorom premiérovo predstavíme úplne nové skladby, ktoré sme zložili už s novými členmi. Fanúšikovia sa však môžu tešiť aj na prerobené známe songy, ktoré sú stále neodmysliteľnou súčasťou našej kapely," dodal Peter Bič.

Redakciu Hudba.sk informovala Janka Marczellová, manažérka skupiny.

Foto: Ján Štovka

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project